Érdemkereszt

2024.08.23. 06:29

Stubendek Katalin újabb elismerést kapott

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott Stubendek Katalin, Észak-Komáromból származó színésznő.

Körtvélyfáy Dina

Stubendek Katalin elismerésekkel teli évet tudhat maga mögött a Pécsi Nemzeti Színház tagjaként. Június végén az évad legjobb színésznője lett a közönség szavazatai alapján, augusztus 20-án pedig Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott.

Stubendek Katalin sikeres évet zárt
Stubendek Katalin sikeres évet zárt
Fotó: Pesti András / Forrás: Pécsi Nemzeti Színház

Ahogy a sziakomarom.sk írja, a díjat színvonalas és sokoldalú szerepformálásai, magas szintű művészi munkája elismeréseként vehette át. A kitüntetést Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese adta át a Pesti Vigadóban. A színésznőnek a Pécsi Nemzeti Színház is gratulált Facebook oldalán.

Stubendek Katalin Királyhelmecen született 1972. november 23-án. Gyerekkorát Komáromban töltötte, ahol 1991-ben érettségizett a Selye János Gimnáziumban. Már kislánykorában eldöntötte, hogy színésznő szeretne lenni, diákkorában a Duna Menti Tavasz, illetve a Jókai Napok vers- és prózamondó versenyek rendszeres győztese volt. A pozsonyi színművészeti főiskolán végzett Emília Vášáryová és Martin Huba tanárok keze alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában