Kemma.hu videó

2024.07.21. 22:02

A múlt elevenedett meg a Tatai-vár udvarán +videó

Újabb történelmi hadi játékoknak adott otthont Tata. Ezúttal az 1848-49-es szabadságharc eseményei, a vitézek élete, elevenedett meg a Tatai-vár udvarán.

Kemma.hu

Napóleon kori és 1848-49-es hagyományőrző bemutatónak adott otthont a Tatai-várban működő Kuny Domokos Múzeum. Szombaton az ország több hagyományőrző egyesületének részvételével elevenedtek meg a történelmi időszakok, a viseletek és a haditechnika. 

Újabb történelmi hadi játékoknak adott otthont Tata. Ezúttal az 1848-49-es szabadságharc eseményei, a vitézek élete, elevenedett meg a Tatai-vár udvarán.
Újabb történelmi korszak elevenedett meg a Tatai-vár udvarán szombaton
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A Tatai Patara után egy új korszakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők a Tatai-vár udvarán: az 1848-49-es szabadságharc tatai eseményeibe, illetve a Napóleon kori háborúk korába nyerhetett betekintést a közönség. 

Harc a Tatai-várnál

Egy látványos alaki bemutatót is láthattak az ingyenes eseményen az érdeklődők és. Az ágyúlövés robaja pedig sokakat odacsalt a vár udvarára. Szombaton a 1849. július 29-ének történéseit elevenítették fel, amikor visszafoglalták osztrák kézről a Tatai-várat. Ezt az eseményt az 184-1849-es szabadságharc utolsó magyar hadműveleteként tartja számon a magyar hadtörténetírás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában