Terepmunka

2024.07.31. 15:52

Elszaporodó patkányok és balesetveszélyes átjáró - ezekre hívta fel a figyelmet Gál Csaba

Gödörgond, elszaporodó patkányok, balesetveszélyes átjáró és gondozatlan zöldterületek - ezek most Óváros és Alsógalla legégetőbb problémái, amikre Gál Csaba hívta fel a figyelmet. Terepszemle indult...

Kemma.hu

Gál Csaba önkormányzati képviselő, Fidesz-KDNP-s frakcióvezető terepszemle miatt hívta bejárásra Mármarosi Sándor főkertészt, hogy megoldást találjanak a tatabányai településrészeken felbukkanó hiányosságokra.

Terepszemle Tatabányán
A terepszemle során betemetetlen gödörrel is találkoztak Óvárosban
Fotó: facebook/Gál Csaba - Tatabányáért / Forrás: Beküldött

Óvárosban több hónapja éktelenkedik egy gödör a Szabó Ignác utcában. A képviselő szerint  balesetveszélyes helyzetet teremt, hogy a villanyszerelők nem takarítottak el maguk után a munkák végeztével. Gál Csaba ismét hangot adott nemtetszésének, hogy a virágbolt helyén a parkoló építése még mindig nem kezdődött meg és továbbra is húzódik az árkádsor tetőjének javítása is. Hozzátette: komoly problémát okoz az elszaporodó patkányok jelenléte a városban. Mint írja, a régi házaknál több az ilyen jellegű probléma, például a Cseri lakótelepen és Óvárosban is gyakran látnak rágcsálókat, amit videófelvételekkel is tud igazolni.

Terepszemle Tatabányán
Gondozatlan területek miatt nem kellett messzire menni
Fotó: facebook/Gál Csaba - Tatabányáért / Forrás: Beküldött

Komoly probléma a Szent Borbála úton lévő korhadt fa, a Szent Flórián utca egy-egy esőzés utáni áldatlan állapota, de a Bárdos László utcai fametszése is várat magára. A kormányhivatal melletti buszfordulónál is áldatlan állapotok uralkodnak: a gyalogátkelőhelyet benőtték a bokrok, nehezen megközelíthető és balesetveszélyes az átjáró.

A Kandó Kálmán utcában is hasonló falakba ütközni, ahol a MÁV ingatlanáról nőtte be az utat a növényzet. Megoldást jelenthetne a ritkítás, valamint szegélytakarításra is nagy szükség van. Hasonló a helyzetkép a Tolnai utcában és a Tölgyfa utcában, illetve a Zöld-dombi dűlőben is. 

Terepszemle, megoldásokkal

Gál Csaba nemcsak felvetette a problémákat, hanem a megoldásokról is egyeztetett. Ezenkívül visszajelzést is kért, milyen munkálatokat sikerült elvégezni és hogyan. A visszajelzés természetesen a lakosokra is vonatkozik. Azt kérte, hogy figyeljék és ellenőrizzék a munkálatokat. Amennyiben továbbra is fennáll a probléma, jelezzék azt a városüzemeltetés felé, a [email protected] email címen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában