Táboroznak

2023.07.05. 13:46

Sportágakkal ismerkedtek a gyerekek a Bozsikban

Nagy sikert aratott ebben az évben is a sporttábor a Bozsik József Általános Iskolában. A résztvevők rengeteg sportággal ismerkedhettek meg az egy hét során, idén rekordszámú, 33 diák vett részt a programon.

Tartalmas és sportos napok emlékét vihették haza a gyerekek

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Az első napon a gyerekeket csapatokba sorolták, így mérhették össze tudásukat a különféle sportágakban. Először az intézmény két legnépszerűbb sportágát, a focit és a floorballt lehetett kipróbálni, előbbit Kovács Barna, utóbbit Galambos Tamás vezetésével. Később zsinórlabdázni és asztaliteniszezni volt lehetőségük a diákoknak.

A második nap a molaji tornateremben NERF-csatát lehetett vívni, a molaji lőtéren pedig a sportlövészet rejtelmeit ismerhették meg Kisvárdai István jóvoltából. Később sor- és váltóverseny következett

A harmadik nap kincskereséssel vette kezdetét, majd tájfutás, illetve dartsozás következett, majd az atlétika sportágról tudhattak meg többet a táborozók. A negyedik napon az egyik legnépszerűbb program következett, hiszen a WF Szabadidőparkba látogattak el a gyerekek.

A tábor zárónapján először az Exathlon-pályát kellett teljesíteniük a gyerekeknek. A feladatokban nemcsak a gyorsaságukat, az ügyességüket is alaposan próbára tették a lurkóknak. Később vetélkedőn vettek részt, atlétikával kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolni.

Kora délután, ahogy minden évben, olyan sportolókat láttak vendégül, akik az eddigi sportpályafutásukkal példaképei lehetnek a táborozóknak. Idén Lelovics Nóra, az észak-komáromi KFC szerződéses labdarúgója, a magyar U19-es válogatott focistája és az SZPK válogatott floorballosa volt az egyik meghívott. A másik vendég pedig Csáki Eszter volt, aki két éve még a Bozsik-iskola padjait koptatta, mára már a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedik, a közelmúltban kapott profi labdarúgó szerződést a Haladás felnőtt csapatában.

A lányok beszámoltak arról, ki a kedvenc játékosuk (mindkettejüknek Messi), milyen a napirendjük, mit szeretnének elérni sportolói karrierjük során, illetve az is kiderült, a táborozókhoz hasonlóan őket is van, hogy piszkálja az ellenfél a meccsek alatt, de ezzel nem foglalkoznak. Miután minden kérdésre választ kaptak, a gyerekek aláírásokat kértek a vendégektől, illetve közös képek is készültek. Később a diákok focizni mentek, amelyhez Lelovics Nóra is csatlakozott egy kis időre, míg Csáki Eszter játékvezetőként szerepelt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában