Kitüntetés

2022.08.20. 08:26

Kitüntették a Környe szeretett, fáradhatatlan nyugalmazott főállatorvosát

Dr. Perneczky Ivánnak augusztus 20. alkalmából adományozta az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát dr. Nagy István agrárminiszter.

Kemma.hu

Forrás: kormanyhivatal.hu

Az augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket augusztus 19-én, pénteken adták át Budapesten, a Pesti Vigadóban. A rangos eseményen elismerésben részesült Dr. Perneczky Iván, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal nyugalmazott főállatorvosa is.

Dr. Perneczky Ivánnak öt és fél évtizeden át végzett magas színvonalú állatorvosi tevékenységéért, valamint több évtizedes közéleti szerepvállalásáért dr. Nagy István agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta.

Dr. Perneczky Iván környei állatorvos a család harmadik gyermekeként született, édesapja hivatása már gyermekkorában megszerettette vele a vidék és az emberek szolgálatát, így maga is erre az útra lépett. Édesapja nyugdíjba vonulása után nevezték ki környei hatósági székhellyel körzeti állatorvosnak.

A hatóságok feladatok ellátása mellett a nagyüzemi és a háztáji állatállományok megelőző és gyógyító feladatait is ellátta. Pályafutása alatt több, emberre is veszélyes fertőző állatbetegség mentesítésében, felszámolásában és megelőzésében vett részt a megyén belül és országosan is.

Nyugdíjba vonulás után sem hagyott fel a praktizálással, ma is működteti kisállatrendelőjét. Családja immár 85 éve tölt be meghatározó szerepet Környe és környéke állat- és közegészségügyi helyzetének jobbításában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában