Díjazás

2022.08.19. 19:40

Ezüst érdemkeresztet kapott a tatai Eötvös tanára

Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter

Forrás: kormany.hu

Naszák István, a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium tanára a magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült az augusztus 20-i ünnepségen.

A megyénkhez kötődő, dorogi származású Lattmann Béla jazzbasszusgitár-művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének művésztanára, Komárom-Esztergom megye Príma-jelöltje is díjat kapott. A zenész a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Lattmann Béla zenei tanulmányait a dorogi Erkel Ferenc Zeneiskolában kezdte. 1989 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakának basszusgitártanára, emellett közreműködött az alap- és felsőfokú basszusgitár-oktatás tantervének kidolgozásában, több tankönyv szerzője is. Korábban az EMeRTON-díjat, az Artisjus-díjat, a Pro Urbe díjat és a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is megkapta, idén pedig a Megyei Príma Díj átadóján a Demján Sándor-különdíjat érdemelte ki.

A miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál. Hozzátette: a most átadott díjakkal fejet hajtanak azok előtt, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a magyar lét fenntartásában és örökítésében.

Csák János hangsúlyozta, a másik ember méltóságának elismerése abszolút és állandó, amit meg kell őrizni "a történelem változó divatjai és téveszméi viharában" is. Ha ezt feladjuk, minden emberit feladunk - fogalmazott, jelezve, ez a meggyőződés hatja át a kormány tevékenységét is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában