Elismerés

2019.11.11. 16:08

A szociális munkásokat köszöntötték Tatán

A város szociális intézményeinek tizennégy dolgozója a Piarista Rendházban vehetett át elismerést munkájáért.

G.D.V.

A díjazottak a közös csoportképen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Tata Hangulatos műsorral és finom ebéddel látták vendégül Tata Szociális Intézményeinek dolgozóit hétfőn a volt Piarista Rendházban. Az eseményt Michl József beszéde nyitotta meg, ahol nemcsak a jelenlévő, de a pont szolgálatot teljesítő dolgozókat is köszöntötte.

– A város életének az egyik meghatározó területe az a munka, amit azokért teszünk, akik egy olyan élethelyzetbe kerültek, ahol mások segítségére van szükségük. Képtelenek a saját életük rendezésére. Ők a szociális segítők – fogalmazott a polgármester, aki szerint illő és méltó, hogy évente róluk is így külön megemlékezzünk. Ez egyben egy felkiáltó jel, egy figyelmeztetés, hogy tessék róluk is tudomást venni, még ha munkájuk sokszor rejtett is. Hozzátette, hogy jó volna, ha az ifjúság is érezné ennek a munkának a fontosságát.

– Azt szeretnénk, ha azt az ötven órás közszolgálati munkát, amit a fiataloknak az érettségihez el kell végezniük valamelyik szociális intézményünkben dolgoznák le. Drukkolok, és biztatok mindenkit, hogy bátran menjenek el azokra a területekre, ahol valóságos emberi nehézséget láthatnak. Merthogy ez az életnek a természetes velejárója – üzent a fiataloknak a polgármester. Michl József kiemelte, hogy a szociális munkások nem a nagy fizetés miatt választják ezt a szakmát.

– Azon kell dolgoznunk, hogy egy szociális munkás meg tudjon élni a fizetéséből, és ne mindennapos gondjai legyenek. Ez egy nagyon hosszú folyamat. Remélem, hogy ebben mi magunk is fogunk tudni városi szinten is hozzájárulni a munkatársak elismeréséhez és megbecsüléséhez – ígérte a városvezető.

Az intézményvezetők javaslatára Tata polgármestere, Michl József, a közösségért végzett munkájukért idén tizennégy szociális intézményben dolgozónak adott át díjat: Debreczenyi Károly István, Horváthné Szabó Diána, Gulyásné Lőkös Krisztina, Péntekné Papp Anranka, Szabó Andrea, Szilágyi Andrea, Gregorné Toman Edit, Séráné Kovács Gizella, Borsodi Tamásné Piroska, Kugyelka János, Visnyovszki Vendel, Szarka Attila Zsoltné, Dr. Lakatos Péterné, Tóth Lajosné.

A díjazottak a közös csoportképen (Fotó: Dallos István / 24 Óra)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában