Programajánló

3 órája

Borfesztivál, családi nap és gálaest: íme a legjobb programok a hétvégére

Ismét összegyűjtöttük nektek a legjobb hétvégi programokat Komárom-Esztergom vármegyéből.

Kemma.hu

Jön az első Boralagút borfesztivál!

Október 19-én, szombaton délután 15 órától első alkalommal szervezik meg a hagyományteremtő borfesztivált a régió borászaival, egyedi helyszínen, a történelem kapujában Esztergomban, ahol profi borászok és régiós kispincék közel 100 bormintával és gasztroudvarral várnak minden kedves érdeklődők a szervezők. A fesztivál belépése ingyenes, a helyszínen kóstolói támogatójegyek készpénzért vásárolhatóak, minden további infó az esemény Facebook-oldalán olvasható.

Remek programokkal vár Esztergomban is a Múzeumok Őszi Fesztiválja

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvény keretén belül idén az Esztergomi Vármúzeum is izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várja látogatóit október 19-én, szombaton is. Lesznek kézműves foglalkozások, előadások, valamint régészeti kirándulás a városban és környékén, mely során az Esztergomi Vármúzeum régészeivel fedezik fel a résztvevők az esztergomi várhegyet. További részletek a Facebookon.

Szüreti Medencebál éjszakai fürdőzés formájában

„Javában zajlik a szüret, sőt, hamarosan véget is ér. Ünnepeljük együtt az érett gyümölcsöket és az abból készült nedűket egy fergeteges medencés buli keretében, ahol a legjobb zenékről most Sipos Csaba fog gondoskodni. Ezen az éjszakán az Aquasziget Esztergom étterme különleges ételekkel készül: kókusztejes sütőtökkrémleves pirított tökmaggal, fügével és szilvával tűzdelt sertés tarja, rukkolás sajtos fügesaláta körtével és sonkával, szilvásgombóc. A bárban pedig most is a legjobb koktélokat keverik nektek!” – írják a szervezők az esemény oldalán, amelyre most szombaton, október 19-én kerül sor este 20 órától.

Tanfolyam 8-14 éveseknek Tatabányán

Október 19-én és 20-án, a tatabányai Tudásvár Tanulási Központban fiataloknak tartanak foglalkozásokat, amely során minden résztvevő megtanulhatja, hogyan kezelheti a stresszt, és hogy kell pozitívan gondolkodni. A képzés továbbá segíti majd:

- a stressz felismerését és kezelését
- a pozitív gondolkodást
- a célok kitűzését és megvalósítását
- a relaxációt, lazítást
- a rossz szokások elhagyását
- az öngyógyítást, fájdalmak csillapítását
- a könnyű elalvást és vidám ébredést
- az ideális emberi kapcsolatok kialakítását
- a memóriafejlesztést
- vagy éppen az önelfogadást és az önbizalom megerősítését.

További részletek az esemény oldalán.

Kézműves vásár és családi nap Tatán

Rengeteg programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt az Agostyáni Arborétum október 19-én, szombaton délelőtt 10 órától, ahol kézműves vásárt és családi napot tartanak. A programok között lesz a Vérteserdő Zrt., Vajda János Erdészeti Erdei Iskola által tartott fajáték foglalkoztató, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Százvölgy Természetvédelmi Egyesület Vadlúdsokadalom tematikájú bemutatkozó standja, állatsimogató (kecske, birka, nyuszi, csincsilla), valamint a Neszmélyi Borút Egyesület - Neszmélyi borvidék bemutatása (Tájban élő ember projekt). További részletek a Facebookon.

Újra jön a Hungarian Stars!

Október 19-én, szombaton, újra egy különleges csapatással ütik be az őszi hiphop szezon és az észak-komáromi sportcsarnok kapuját a szervezők, hiszen jön a Hungarian Stars fesztivál! A fellépők között ott lesz az AK26, Jaber, Kunu Márió, és még sokan mások is. Jegyekért és az esemény részleteiért látogassatok el a Facebookra.

Díjátadó Gálaest Észak-Komáromban

Október 19-én, (szombat), 19 órától rendezik meg az észak-komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban a XII. HARMÓNIA – Szlovákiai Magyar Zenei Díj ünnepélyes díjátadó gálaestjét. Az este során közreműködik a Beliczay Kamarzenekar, a Jánoska Tibor Jazz Quartet, a Kiss Zenészek, az Opera Trio, valamint Palya Bea és Lisztes Jenő Duó. 

Búcsú bál Alsógallán

Október 19-én, szombaton lehetőségetek lesz támogatni az Alsógallai Baráti Egyesület munkáját, ha elmentek a 20 órakor kezdődő Szent Gál-napi búcsú bálra a Vadvirág Vendéglő és Fogadóba.

Gyertek, és érezzétek jól magatokat a bálon, ahol a jó hangulatot a sváb zenéket játszó Saarer Drei garantálja

– írják a szervezők. Részletek ezen a linken olvashatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában