jótékonyság

2018.12.02. 20:00

Megmozdult Tatabánya a leukémiás Kingáért

Sugár Gabi

Forrás: MW

Jótékonysági sportversenyen vett részt ismét a felsőgallai Bajnok Gábor. A Sasfészek Vertical Segíts, hogy segíthessünk! címmel meghirdetett terepfutó versenyén Szenczi Kinga, hétéves leukémiás kislány gyógyulása érdekében állt rajthoz a lelkes sportoló a közelmúltban.

A kislány érdekében már több akciót is szerveztek lelkes segítők. Kinga édesanyja Tatabányán, az ipari parkban dolgozik – tudtuk meg Bajnok Gábortól. – Amikor munkatársai tudomást szereztek a kislány állapotáról, gyűjtést szerveztek a felvidéki Marcelházán élő családnak, hogy ezzel is segítsenek a lány gyógyulásán.

Később Jung Melinda zumba-, aerobic- és sportoktató is értesült a kislány betegségéről, és elhatározta, hogy lehetőségéhez mérten megpróbál segíteni. Sportdélutánt szervezett Tatabányán, a Dózsa György Általános Iskola tornatermében, ahol csaknem százezer forint gyűlt össze Kinga kezeléseire. Ekkor csatlakozott a csoporthoz Bajnok Gábor is.

A kislány érdekében már több akciót is szerveztek a lelkes segítők (Fotó: MW)

– A Sasfészek Vertical Segíts, hogy segíthessünk! címmel meghirdetett terepfutó versenyen való indulásomat azért ajánlottam Kingának, hogy felhívjam a figyelmet az állapotára, a problémájára, és így is tudjam segíteni a családot – mondta Bajnok Gábor.

A 6600 méteres kalandfutás a Pilis hegységben volt, 500 méteres szintemelkedéssel a Fekete hegyre kellett eljutni.

Sziklás, köves, sáros, ösvényeken, emelkedőkön, egyes helyeken avarral borított süppedős terepen – nem volt egyszerű a feljutás, a terep nehézsége és a nem kedvező időjárás előrejelzése miatt. Az eredetileg egy óra alatt teljesítendő távot 52 perc 10 másodperc alatt tette meg Bajnok Gábor.

Gábor most újabb akción gondolkodik. Karácsonyi teremfocitornát szeretne szervezni a kislány érdekében. Várhatóan december 16-án lesz az újabb jótékonysági sportesemény, amelyen közreműködik ismét Jung Melinda is. Hamarosan elkészül a verseny kiírása, amelyre háromtagú csapatok jelentkezését várják, és 10–15 perces játékidőben zajlanak majd a körmérközések.

Már több cég, magánszemély is ajánlott fel különféle összegeket a kislány és családja támogatására. Facebook-oldalon is olvashatóak különféle információk róla. Kinga állapotának javítása érdekében nagyon sok vizsgálat, kezelés szükséges még – tudtuk meg Bajnok Gábortól.

Új terápiát kap

Kinga új terápiát kap, ennek köszönhetően már egyre ritkább nála a hajhullás – tudtuk meg az édesanyjától, Schulcze Adriannától. – Folyamatosan vesznek tőle csontvelőmintákat, és állandóak a vérvételek is. Az állapotához képest Kinga jól van, bár már nagyon szeretne máshol is lenni, mint kórházban.

Nagyon köszönjük mindenki támogatását, felajánlását, azt, amit a lányom érdekében tesznek! – mondta Kinga édesanyja. Hozzátette: az első öt év igen kritikus, és nagyon remélik, hogy Kingánál nem lesz gond, sikerül a megfelelő terápiákkal legyőzni a betegséget.Nagyon sok vizsgálat és kezelés vár még Kingára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában