Közélet

2014.12.05. 13:57

Pozsonyból indulhat a világ legrövidebb nemzetközi légijárata

A Fly Niki légitársaság rendszeres járattal kötné össze Pozsonyt és Bécset, a repülőút olyan rövid lesz, hogy ki se kapcsolhatják majd az öveket az utasok.

kemma.hu/Hospodárske Noviny/Sme

A szlovák fővárosból az osztrák metropolisz repterére busszal körülbelül egy óra alatt lehet eljutni, repülővel 5-15 perc alatt. A Fly Niki légitársaságot az ismert Forma-1-es pilóta, Niki Lauda alapította, most az Air Berlin vállalathoz tartozik – írta a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági lap.

A szuperrövid nemzetközi légijárat elsőre őrültségnek tűnhet, hiszen a pozsonyi és a schwechati reptér közti távolság közúton mindössze 75 kilométer, ám a társaságnak jó oka van a járat elindítására.

A Fly Niki ugyanis kiterjeszti működését a pozsonyi reptérre is, gépeit pedig a kedvezőbb adótörvények miatt Pozsonyba helyezi át. A vállalat rendszeres járatokat indít Pozsonyból Brüsszelbe, ám több repülőgépére Bécsben lesz szükség, így ahelyett, hogy a gépeket üresen reptetné át, inkább megtölti utasokkal.

A járat fontos csatlakozás lehet azoknak is, akik a schwechati reptérről repülnének az onnan elérhető távolabbi helyekre. Az extrarövid légijárat a tervek szerint délelőtt 10 óra körül indul Pozsonyból Bécsbe, vissza pedig 18 óra körül érkezik. A jegy 10 euró (3000 forint) körüli összegbe kerülhet.

A repülés időtartama annyira rövid, hogy az utasok ki sem kapcsolhatják majd biztonsági öveiket. Az egész utazási procedúra összesen 40-50 perc lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!