Közélet

2012.02.03. 09:35

Négy óra tévézés felére csökkenti az immunrendszer erejét

Címkék#Tatabánya

Február 4-e a rákellenes világnap. Ennek kapcsán szervezett konferenciát a Komárom-Esztergom Megyei Rákellenes Egyesület (KORE) és a Jövőért Hematológiai Alapítvány az Erkel Ferenc Zeneiskolában.

Mudri A.

Dr. Boros József sebész, onkológus, a KORE alelnöke elmondta, az egyesület a 2000-ben kiadott Párizsi Charta alapelvei alapján működik. Ez többek közt meghatározza, hogy a legfontosabb feladat a prevenció, szűrés.

– Egyesületünk rendszeresen szervez szűréseket, és nem csak olyanokat, amelyek részei a nemzeti szűrőprogramnak. Jelenleg is épp egy ilyen daganattípus, a vastagbélrák szűrését szervezzük. A vastagbélrák a második leggyakoribb daganattípus hazánkban, évente kilencezer új beteget regisztrálnak, és ötezren meg is halnak. Nem csak a veszélyeztetett korosztály (45 év felettiek) szűrését szervezzük, hanem a fiatalabbakét is. Ugyanis tapasztalataink szerint ők elfogadják az érveket, és belátják, hogy az életmód-változtatással meg lehet előzni a daganatos megbetegedéseket. Programunkban elsősorban cégeknél, vállalkozásoknál és falvakban szűrünk – mondta el az alelnök.

A konferencia első két előadása az elektromágnesesség hatásairól szólt.

Dr. Erdei Edit PhD. urológus, andrológus főorvos az elektroszmog ártalmairól beszélt. Elmondta, a mobiltelefonok, számítógépek, tévék elterjedése óta drasztikusan megnőtt a hallójárati és agytumorok száma. Szólt arról is, hogy kutatások bizonyítják: négy óra katódsugaras tévézés ötven százalékkal csökkenti az immunrendszer működését. A modernebb eszközöknél, igaz hosszabb idő alatt, de ugyanez a hatás mutatható ki. Hozzátette, manapság annyira gyorsan fejlődik a technika, hogy az egyes eszközök egészségügyi vizsgálatára nincs idő.

Pádi Gyula villamosmérnök azzal árnyalta a képet, hogy az elektromágnesességet és az elektroszmogot el kell különíteni. Példaként említette, hogy a túlzott napsütés bőrrákot okozhat, de ha nem vagyunk eleget a napon, az is súlyos betegségekhez vezet. Bemutatott egy olyan elektromágneses eszközt, amely a normál földi elektromágnesességnek megfelelő frekvencián és intenzitással működik, így egészségmegőrző, gyógyító hatása van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!