2012.09.20. 16:56
Hasznos táplálkozási tanácsokat kaptak az intézmény dolgozói
Az Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) Cseri utcai épületében tegnap Györke Ibolya dietetikus tartott előadást az egészséges táplálkozásról.
– Felnőtt emberek esetében a napi átlagos kalóriabevitel 2200 és 2400 között kell, hogy alakuljon. Ezen belül – optimális esetben – a szénhidrátok aránya ötven százalék körüli. A rostos ételek jótékony hatása abban áll, hogy lassan szívódnak fel a szervezetben, ezért ezeket szükséges előnyben részesítenünk – szögezte le Györke Ibolya.
A dietetikus a fogyókúrázással kapcsolatban kifejtette: nem javasolt az egyfajta terméket preferáló – mint például a káposztaleves – vagy a tojásdiéta – módszerek alkalmazása. A hasznos tanácsok között említhető még: kerüljük a háromnál több adalékanyagot tartalmazó termékeket.
A fent részletezett előadással – csakúgy, mint az ESZI dolgozóinak hobbiját bemutató kiállítással – azt kívánta hangsúlyozni az intézmény, hogy munkatársainak van egy, a hivatásuktól többé-kevésbé független "civil oldaluk" is.