Közélet

2012.09.20. 16:56

Hasznos táplálkozási tanácsokat kaptak az intézmény dolgozói

Címkék#Tatabánya

Az Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) Cseri utcai épületében tegnap Györke Ibolya dietetikus tartott előadást az egészséges táplálkozásról.

B. G.

 A szakember a tudatos vásárlás és étkezés fontosságát hangsúlyozta, de szót ejtett a diétázás veszélyeiről valamint a szív- és érrendszeri problémák kockázatának mérsékléséről is.

– Felnőtt emberek esetében a napi átlagos kalóriabevitel 2200 és 2400 között kell, hogy alakuljon. Ezen belül – optimális esetben – a szénhidrátok aránya ötven százalék körüli. A rostos ételek jótékony hatása abban áll, hogy lassan szívódnak fel a szervezetben, ezért ezeket szükséges előnyben részesítenünk – szögezte le Györke Ibolya.

A dietetikus a fogyókúrázással kapcsolatban kifejtette: nem javasolt az egyfajta terméket preferáló – mint például a káposztaleves – vagy a tojásdiéta – módszerek alkalmazása. A hasznos tanácsok között említhető még: kerüljük a háromnál több adalékanyagot tartalmazó termékeket.

A fent részletezett előadással – csakúgy, mint az ESZI dolgozóinak hobbiját bemutató kiállítással – azt kívánta hangsúlyozni az intézmény, hogy munkatársainak van egy, a hivatásuktól többé-kevésbé független "civil oldaluk" is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!