Utánpótlássport

2 órája

A TSC két atlétája kapott lehetőséget a zágrábi U16-os válogatott viadalon

Szvitlik Dusán a hatodik, Nagy Fruzsina a tizedik helyen zárt a zágrábi U16 válogatott viadalon. A TSC fiatal tehetségeinek óriási megtiszteltetésben volt részük, hogy válogatott mezt ölthettek magukra Horvátországban.

Kemma.hu

Szeptember 28-án, szombaton a horvát fővárosban rendezték meg öt ország U16-os válogatott atlétikai versenyét. A TSC Geotech két versenyzője is rajthoz állhatott a horvátokkal, csehekkel, szlovénokkal és szlovákokkal teli mezőnyben.

A TSC két versenyzőt delegált a horvátországi U16-os válogatott viadalra
A TSC két versenyzőt delegált a horvátországi U16-os válogatott viadalra
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

A TSC versenyzői szépen helyt álltak Zágrábban

A magyar válogatottban két tatabányai atléta kapott lehetőséget. A fiúk 1500 méter akadályfutásban érdekelt Szvitlik Dusán a hatodik helyen zárt, míg a sérülés után lábadozó Nagy Fruzsina 100 méteres gátfutásban lett tizedik az öt nemzetet felvonultató mezőnyben.

– A viharos időjárás miatt 1 órával csúsztatták a versenyt. Fruzsi futása előtt nem sokkal állt el az eső, aki sérülésből visszatérve, mindössze három hetes felkészüléssel állt rajthoz a székesfehérvári országos bajnokságon, melyen kvalifikálta magát a horvátországi viadalra. Az ő korosztályának Magyarországon 80 m gátfutás van, más gáttávolsággal, a válogatott viadalon pedig 100 m gátfutást rendeznek – olvasható a TSC Facebook-oldalán megtalálható beszámolóban.

Az utánpótláskorú versenyzőknek mindössze egy hete volt az átállásra az előző hétvégén megrendezett országos bajnokság után. 

– Dusán futamában a jobb idővel rendelkezők lassabban kezdtek, ezért Dusi sem futotta el az elejét. A lassabb tempó következménye az lett, hogy az iramváltást nem tudta mindenki lekövetni – fogalmazott a klub.

– Dusiban maradt még pár másodperc, de elégedett lehet az első válogatott versenyén elért eredményével – összegzett Gál Zoltán edző, aki elkísérte a tatabányai versenyzőket Zágrábba.

A rangos U16-os válogatott viadalon részt vett fiatal tehetségeket Reichnach Ferenc és Gál Zoltán készítette fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában