Utánpótlássport

21 órája

Atlétika: egy bronzérmet szerzett a TSC az U16-os országos bajnokságon

Utánpótláskorú atléták versenyeztek az elmúlt hétvégén Székesfehérváron. Nagy Fruzsina révén a TSC bronzéremmel zárta az U16-os atlétikai országos bajnokságot.

Luter Márk

A mögöttünk hagyott hétvégén Székesfehérváron rendezték meg az atlétikai U16-os országos bajnokságot, amelyen a TSC Geotech kilenc versenyzője vett részt. A fiatalkorú sportolók értékes helyezéseket szereztek a 2009-2010-es születésű utánpótláskorú atléták számára kiírt országos versenyen. A 2009-es születésű Nagy Fruzsina 80 méteres síkfutásban a felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A TSC egy dobogós helyezést szerzett az U16-os atlétikai országos bajnokságon
A TSC Nagy Fruzsina révén egy dobogós helyezést szerzett az U16-os atlétikai országos bajnokságon
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

A TSC az érem mellett több döntős helyezéssel zárt Székesfehérváron

A 14 és 15 éves fiatal tehetségek a székesfehérvári Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban csillogtathatták meg tudásukat, azon a pályán, ahol júliusban a világ sztáratlétái versenyeztek a Gyulai Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj keretein belül.

Hétvégén maroknyi csapatunk az U16-os atlétikai országos bajnokságon szerepelt Székesfehérváron. Az előzetes várakozások alapján egy-két érmet vártunk a fiatal sportolóktól. Versenyzőink mellett és ellen is szólt a szerencse – fogalmazott Babicz Pál, utánpótlás vezetőedző.

A TSC szakembere a fiúknál Szvitlik Dusán teljesítményére hívta fel a figyelmet, aki a második helyről bukott 1500 akadályon, végül a kilencedik helyen ért célba.

– A vasárnapi napon viszont a lányoknál Nagy Fruzsina megcsípett egy bronzérmet 80 méter gáton! Sérülése után ez szép teljesítmény Fruzsitól zárta gondolatait a szakvezető.

Eredmények:

Lány 80 m gát: 3. Nagy Fruzsina, 13. Gargya Mira
Lány 3000 m: 5. Somogyi Borka 
Lány 1500 m akadály: 6. Somogyi Borka 
Fiú 1500 m akadály: 6. Cop Damien, 9. Szvitlik Dusán
100 m: 10. Balogh Márkó 
800 m: 12. Szvitlik Dusán 
300 m: 13. Balogh Márkó 
Fiú 3000 m: 13. Cop Damien 
Fiú 100 m gát: 13. Dénes Zalán 
Fiú 300 m gát: 14. Dénes Zalán 
Fiú gerelyhajítás: 15. Soós Ádám 
Fiú távolugrás: 18. Török Barna

A fiatal tehetségeket Kovács Eszter, Gál Zoltán, Reichnach Ferenc és Babicz Pál készíette fel az év számukra legfontosabb versenyére.

Szeptember 28-án, szombaton Zágrábban rendezik az U16-os válogatott viadalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában