Kiállítás, koncert, színdarab a KÉSZ idei programjában - PODCAST

Változatos programok várják a huszonhatodik alkalommal megszervezett Keresztény Hét látogatóit Tatabányán. Az október 6-a és 13-a között megtartandó programok házigazdája a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Tatabányai Csoportja.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter/archív

A programsorozat kapcsán beszélgettünk Bognár Istvánnéval, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Tatabányai Csoportjának egyik alapító tagjával, és Palkovics Ferenccel, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Tatabányai csoportjának vezetőjével.

A beszélgetésben elhangzott az is, hogy a közelmúltban díszoklevelet vehetett át Bognár Istvánné a KÉSZ harmincöt éves jubileuma alkalmából szervezett konferencián. Bognár Istvánné a tatabányai KÉSZ-csoport alapító tagjaként végzett áldozatos közösségépítő munkája, a keresztény kultúra és a város közösségi életének gazdagításáért tett fáradhatatlan erőfeszítései, különösen a több mint két évtizedes múlttal rendelkező tatabányai Keresztény Hét létrehozásában és szervezésében vállalt kulcsfontosságú szerepének elismeréseként vehette át a díjat Budapesten.

A Keresztény Hét programja:

Október 6-án, vasárnap 14.30 órakor a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskolában nyílik meg Sulyok Teréz festőművész A Kereszt misztériuma című kiállítása Kövesdi Mónika művészettörténész közreműködésével, majd Bencsik János országgyűlési képviselő mond köszöntőt. Hétfőn 17 órakor a Tatabányai Múzeumban az intézmény igazgatója „Emberi tájfelhasználás az Által-ér völgyében” címmel tart előadást.

Kedden 17.30 órakor az Árpád Gimnáziumban Kereszténység: meghívás a megbocsátásra címmel dr. Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök előadása lesz. Szerdán délután a Szent Margit Gimnáziumban városi szavalóversenyt rendeznek Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján.

Csütörtökön 17 órától Leckék az életről címmel filmvetítés lesz a KERI-ben, majd pénteken 18 órakor a Puskin Művelődési Házban mutatják be a KÉSZ színjátszói Tamási Áron: Vitéz lélek című színművét, amelynek bevételét jótékonysági célra fordítják. Szombaton 17 órakor a Bánhidai református templomban Vadász Attila orgonaművész koncertjével, majd másnap, 19 órakor a katolikus templomban Hálaadó szentmisével zárul a program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában