Üvegvisszaváltás

2 órája

Több százezer forint hever a sínek mentén: eldobott szemét vagy inkább bérkiegészítés?

Az eldobált flakon nem csak kidobott pénz, hanem hulladék is. A tatabányai vasútállomáson készült videóban is látszik, hogy sokak nem hogy a környezetükkel de pénzükkel sem törődnek.

Kemma.hu

Több száz forint hever most is a sínek mentén. Július elseje óta némi kivétellel már nem forgalmazhatók italok visszaváltásra nem alkalmas csomagolásban. Sokakat azonban az 50 forintos betéti díj sem tart vissza a szemeteléstől. Az üvegvisszaváltás lehetőségét azonban vannak, akik kihasználják, így az utcákon heverő 50 forintos palackokat összegyűjtve és visszaváltva egészítik ki fizetésüket a hónap végén.

A REpontoknál lehetőség van bolti kupont, vagy banki utalást kérni, de jótékonykodhatunk is az üvegvisszaváltás során
A REpontoknál lehetőség van bolti kupont, vagy banki utalást kérni, de jótékonykodhatunk is az üvegvisszaváltás során
Fotó: M.W.

Pedig jótékonykodhatunk is az üvegvisszaváltás során

Mint arról korábban beszámoltunk, az év elejétől új üvegvisszaváltási rendszer indult Magyarországon a MOHU által biztosított üvegvisszaváltó automatáknál. Ráadásul az üvegekért visszajáró összegeket még jótékony célra is felajánlhatjuk.

Az üzletek polcain sorakozó üvegek legtöbbjén már szerepel az 50 forintos kis jelzés, ami azt jelenti, hogy vásárláskor az üveg díját is ki kell fizetnie a vevőnek. Azonban az összeget vissza is kapja, ha a boltnál található REpontba, illetve üvegvisszaváltóba bedobja. A visszajáró pénzt pedig kérhetjük a bankszámlánkra, levásárolhatjuk, vagy felajánlhatjuk egy speciális QR-kóddal rendelkező civil szervezet, alapítvány számára adományként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában