Labdarúgás

2 órája

Nehéz helyzetben Szoboszlai, a sajátjai ellen kell bizonyítania

A magyar labdarúgó válogatott péntek este, 20.45-től Hollandiát fogadja a Nemzetek Ligájában. Csapatkapitányunk, Szoboszlai Dominik és Orbán Willi is klubtársai ellen léphet pályára.

Kemma.hu

A Puskás Arénában feszül egymásnak a két válogatott az A-liga 3. csoportjának 3. fordulójában. A mérkőzés egyik pikantériája (bár ez válogatott mérkőzésen egyáltalán nem szokatlan), hogy számos klubtárs egymás ellen játszhat. Válogatottunk csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik például három liverpooli klubtársával is farkasszemet nézhet a zöld gyepen.

Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársai ellen játszhat
Szoboszlai Dominik három liverpooli csapattársa ellen is pályára léphet
Fotó: Illyés Tibor / MTI / Forrás: MTI

Az FC Liverpool felnőttkeretében Szoboszlai Dominik mellett három holland játékos található Cody Gakpo, Ryan Gravenberch és Virgil van Dijk személyében, Ronald Koeman szövetségi kapitány természetesen mindhármukat behívta a keretbe, sőt, a hollandok legutóbbi, németek elleni 2-2-es mérkőzéséhez hasonlóan jó eséllyel mindannyiukat a kezdőcsapatba jelöli. 

Orbán Willi is Szoboszlai Dominik cipőjében

Orbán Willi, az RB Leipzig védője két lipcsei csapattársa, Lutsharel Geertruida és Xavi Simons ellen játszhat, előbbi éppen utóbbit váltotta a németek ellen. Mindehhez persze az is kell, hogy Orbán is Szoboszlai is pályára lépjen, de nehéz elképzelni, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány bármelyiküket is kihagyná a csapatból. 

A ma esti Magyarország–Hollandia mérkőzés a két válogatott 18. összecsapása lesz, az addigi fényes mérleg 1984 óta nem túl hízelgő számunkra. 

A csoport másik mérkőzésén Bosznia-Hercegovina Németországot fogadja.

Két fordulót követően a 4 pontos Hollandia a második, Magyarország 1 ponttal a negyedik helyen áll a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában.

A magyar válogatott legutóbbi, Bosznia-Hercegovina elleni meccse:

A Hollandia–Németország mérkőzés:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!