Együttműködés

3 órája

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Sauska Borászat és az Ökumenikus Segélyszervezet

Stratégiai partnerségi szintre emelte 2019-ben kezdődött egyedülálló együttműködését a Sauska Borászat és az Ökumenikus Segélyszervezet. A megállapodást Pohl Péter Bálint, a Sauska ügyvezető igazgatója és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója írta alá a vállalat tokaji borászatában.

MW

Négy évre szóló stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Sauska Borászat és az Ökumenikus Segélyszervezet

Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Fekete Dániel

Az egyezmény értelmében a borászat évi minimum 10 millió forinttal támogatja a karitatív szervezet rászoruló hazai családokat segítő munkáját. Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet, illetve részt vett az Ökumenikus Segélyszervezet támogatói közösségének több képviselője is. Az együttműködésnek köszönhetően ma már három bor – egy száraz tokaji furmint, egy vörös villányi cuvée és egy hagyományos érlelésű pezsgő – értékesítése után palackonként 1500 forint adományt ajánl föl a Sauska Borászat az Ökumenikus Segélyszervezet számára.

Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet
Fotó: Fekete Dániel / Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Pohl Péter Bálint az esemény kapcsán elmondta: 

Több mint öt éve támogatjuk a Segélyszervezet munkáját, folyamatosan bővítve ezt az immár három borból álló egyedi címkés sorozatot. A folyamatosság és a kiszámíthatóság ugyanúgy fontos a borászatban, mint a karitatív munkában. Ezért is örülünk, amikor konkrétan látjuk a segítő munka erejét és értelmét, többek között a Segélyszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei intézményeiben, vagy az országos Iskolakezdés Együtt! akció során, amelyekhez sok kisgyermekes munkatársat foglalkoztató családi cégként szintén könnyen kapcsolódunk. Ami partnereink, a borok vásárlói számára egy palack elegáns ajándékbor, az a Segélyszervezetnek köszönhetően sok család számára ételt jelenthet az asztalon, és ennél többet nem kívánhatunk.

A megállapodást Pohl Péter Bálint, a Sauska ügyvezető igazgatója és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója írta alá
Fotó: Fekete Dániel / Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

„Ahol bor van, ott barátság is van – tartja a mondás. Az Ökumenikus Segélyszervezet legfőbb értéke pedig az a széleskörű társadalmi összefogás, mely a jó cél érdekében építve közösséget köti össze a vállalatokat, magánszemélyeket, támogatókat és rászoruló embertársainkat. A Sauska Pincészet hosszú ideje elkötelezett partnerünk, akik az egyedülálló jótékonysági borok árusításából befolyt adományok mellett számos pénzadománygyűjtő kampányunk alkalmával is csatlakoztak az összefogáshoz. Akkor is mellettünk álltak, amikor a covid vagy a többszörösére megnőtt energiaárak veszélyeztették a rászoruló családokat segítő munkánkat, jelentős támogatással segítve az erre a célra létrehozott Folytatási Alapunkat. A mostani, négy évre szóló stratégiai partnerségi elköteleződés is példaértékű, melyért ezúton is köszönetet mondunk” – emelte ki Lehel László elnök-igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában