Richter

3 órája

Egészségváros lett Esztergom: ingyenes szűrésekkel jótékonykodhatunk +fotók

Elstartolt a Richter Egészségváros Esztergomban. A Széchenyi téren felállított szűrő- és tanácsadósátrak melletti színpadon Barabás Edit várta a látogatókat, aki elmondta a legfontosabb tudnivalókat.

Feleki Marietta

Forrás: 24 Óra

Fotó: F.M.

Az egészségnap a Mozdulat Tácegyesület színvonalas műsorával indult. A kicsik többek közt a L'ecsó illetve a Hercegnő és a béka című mesékből adtak elő részleteket - a tánc nyelvén a Richter Egészségnap megnyitóján. 


richter egészségváros egészségnap
Megnyílt a Richter Egészségváros, az egészségnap, ahol a résztvevők jót tehetnek
Fotó: F.M. / Forrás:  24 Óra

Ezután dr. Pák Péter, hernádi Ádám és Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója érkezett a színpadra. Barabás Edit első kérdése az volt, mit sportoltak gyerekkorukban. Így megtudtuk, hogy Hernádi Ádám sportos életet élt: atletizált, labdajátékokat játszott, és – mint nevetve megjegyezte – táncolni is szeret: bármilyen zenére bármilyen táncot.

Pák Péter humorosan megjegyezte: mivel őt sokan ismerik a városban, nem akar kamuzni (sic!), így csak a focit említi. Kozma Róbert kedvence pedig a kosarazás volt. 

Barabás Edit szerint fontos, hogy a szülők beszéljenek arról, ők mit sportoltak gyerekkorukban, hiszen a jó példát, az egészséges életmódra való nevelést ők tudják átadni az utódaiknak. Hernádi Ádám ezután megköszönte, hogy a Richter Egészségváros 10 év után ismét Esztergomot választotta.

Az Egészégvárosnak kettős célja van: egyrészt az egészségtudatosságra kell felhívni a figyelmet, másrészt pénzt hoz a kórháznak. 
A polgármester megismételte a néhány nappal ezelőtt tett ígéretét, miszerint beterjeszti a közgyűlés elé, hogy a nap végére összegyűlt adomány összegét megduplázza Esztergom, és a kórháznak adja.

Pák Péter kiemelte: eddig is bízott benne, hogy a város segítséget nyújt. A polgármester gesztusa azonban még több is, mint amit remélt a kórház. 

A megnyitó után Katus Attila mozgatta meg a látogatókat, közben a sátraknál már sorok alakultak ki a vérnyomás- vércukor-, csontsűrűség- és egyéb méréseknél. Aki teheti, még délután 17 óráig kilátogathat az rendezvényre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában