Fiatal sakkmester

2024.09.13. 13:19

Sakkolimpia: vereséggel folytatta szereplését vármegyénk versenyzője

Csütörtökön a második fordulóval folytatódott a sakkozók legnagyobb világversenye Budapesten. A sakkolimpia második napján Sipos Stefánia Katalin nem bírt spanyol vetélytársával.

Kemma.hu

A budapesti sakkolimpia második napján is asztalhoz ült vármegyei sportolónk, Sipos Stefánia Katalin. A 2006-os születésű versenyző a szerdai nyitó napon magabiztos győzelmet aratott kuwaiti riválisa ellen.

A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője győzelemmel debütált a budapesti sakkolimpián
A Géniusz Tata-Naszály versenyzője egy győzelemmel és egy vereséggel áll a budapesti sakkolimpia csütörtöki napja után
Fotó: Gergo Kapas

A sakkolimpia csütörtöki napján kikaptak a magyarok

Sajnos a szerdai siker után a folytatás már nem sikerült ilyen jól az 1993 ÉLŐ ponttal rendelkező vármegyei sakkozó számára, miután a 34. lépés után alulmaradt az esélyesebbnek tartott spanyol Monica Calzetta Ruiz (2199) ellen. 

A fiatal lány példaképe a Magyar Szent István-renddel kitüntetett Polgár Judit, aki nemzetközi sakknagymesterként kétszer nyert sakkolimpiát a nőknél.

A Géniusz Tata-Naszály utánpótláskorú játékosával fémjelzett magyar C-válogatott, amely egyben az U25-ös korosztály kategóriája, 4:0-ra kikapott a találkozó favoritjának kikiáltott Spanyolországtól. 

A csapatnak tagja még Sulyok Eszter (2080 ÉLŐ pont), Davaademberel Nandin-Erdene (2039), valamint Tóth Lili (2105).

A 11 fordulós, svájci rendszerben lebonyolított világverseny jövő vasárnapig tart. A hazai rendezésű megméretés egyetlen szünnapja jövő kedden lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában