Ismét nálunk

2024.09.13. 11:52

Szeptember végén Tatabányán lép pályára a női kézilabda-válogatott

Szeptember 28-án Tatabányán játszik felkészülési mérkőzést Golovin Vlagyimir együttese. A párizsi olimpián a pontszerző, hatodik pozícióban női kézilabda-válogatott ellenfele Románia lesz.

Luter Márk

Legutóbb február 28-án lépett pályára Tatabányán a magyar női kézilabda-válogatott. A Eb-rendező nemzetek számára kiírt EHF EURO Cup elnevezésű felkészülési tornán Svájc volt az ellenfél, akkor fölényesen, 38–26-ra győztek a mieink. A párizsi olimpia után másfél hónappal, szeptember 28-án Románia érkezik a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokba. Jegyek itt kaphatók.

CM20240411_Magyarország-Nagy-Britannia_kézilabda_HAON (19)
20240411 Debrecen
Magyarország - Nagy-Britannia női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 1. fordulója.
Fotó: Czinege Melinda CZM
Hajdú-Bihari Napló
Képen: Faluvégi Dorottya #48
A magyar női kézilabda-válogatott Faluvégi Dorottyát ismét láthatja a tatabányai publikum
Fotó: Czinege Melinda / Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Alig több mint két hét és érkeznek a lányok!

Szeptember 28-án Románia ellen lép pályára a nemzeti együttes felkészülési mérkőzésen a minden igényt kielégítő Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban. A találkozó 17 óra 30-kor kezdődik.

A Budaörs irányítója, Debreczeni-Klivinyi Kinga az egyetlen nagy hiányzója a hazai társrendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnak.

Golovin Vlagyimir, a párizsi olimpián a hatodik helyen záró együttes szövetségi kapitánya 18 játékost hívott meg az Eb-re készülő keretbe.

A hazai szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint a csapat szeptember 23-ától készül együtt, így a csapatnak öt napja lesz újra összeszokni.

A női kézilabda-válogatott részben hazai rendezésű tornára hangol

A magyar, osztrák és svájci közös rendezésű kontinenstorna november 28-án kezdődik és december 15-ig tart. A mieink csoportmérkőzéseinek az eredeti tervekkel ellentétben a budapesti MVM Dome helyett a debreceni Főnix Aréna ad otthont, akárcsak az áprilisban megrendezett női kézilabda olimpiai selejtezőnek.

A helyosztókat és a döntőt Bécs rendezi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában