Teke

2024.09.15. 11:42

Bravúros pontszerzés a Rába partján

Lassan kezdett a tatabányai csapat, a végére azonban összeszedte magát. A TSC a végén pontot rabolt ellenfelétől.

Petrik József

A teke sportágban laikusok azonnal kérdezhetnék, hogy miért csak egy pontot szerzett a Rába partján a Bányász? A válasz egyszerű, egy-egy csapat hat sportolóból áll, ami – ha mindenki győz – hat egyéni pontot jelent, és ehhez jön még a több ledöntött bábuért járó újabb két pont. Azaz, az a gárda, amelyik mindent visz, nyolc-nullára nyerhet. Esetünkben viszont, az elmúlt három esztendőben, zsinórban bajnok győriek négy játékosa szerzett pontot a tatbányaiak két játékosával szemben, viszont a TSC versenyzői több fát ütöttek. Így alakult ki ez, a tekében meglehetősen ritka végeredmény. Mindenesetre a Tatabányai SC, a rossz, 4:0-s kezdés ellenére sem adta fel, és óriási hajrával pontot rabolt a regnáló bajnokcsapat otthonából.

A győri bravúr részesei voltak: remek teljesítmény a TSC játékosaitól
Fotó: beküldött

A tatabányaiak pontszerzői: Balla Ildikó 580 fával és Sáfrány Anita 585 fával. A TSC együttesének többi tagja Kozma Andrea 537, Németh Kinga 527, Frank Klaudia 518 és Méhész Anita 574 fát szereztek. Ezek az eredmények is kellettek a bravúrhoz.

Az ifjúságiaknál: Ipartechnika Győr – TSC 3:1 (1021:965). A tatabányaiaknál Rabóczki Dóra 462 bábut dobott, míg a pontszerző, Szabó Lilliána 503 fát ütött le.

Teke Szuperliga, női, 1. forduló

Ipartechnika Győr SE - Tatabányai SC 4:4 (3287:3321)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában