Medál

2024.08.25. 08:40

Elromlott?! Ki kellett cserélni Muhari Eszter olimpiai bronzérmét

Baj van a tatabányai vívó érmével. Hiába szerezte meg hősies küzdelemben a bronzérmet Párizsban Muhari Eszter, alig pár héttel a nyári játékok után már el is kopott a medálja. De nem kell megijedni, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ugyanis kicseréli neki.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, bronzérmes lett Muhari Eszter élete első olimpiáján júliusban. A tatabányai párbajtőröző bravúrosan jutott a legjobb négy közé, és az észt Nelli Differtet is egy tussal legyőzte a bronzéremért. Ezzel övé lett az első magyar érem a párizsi játékokon, amelyen a magyar küldöttség 19 dobogós eredménnyel (6 arany, 7 ezüst, 6 bronz) a 14. helyen zárt a éremtáblázaton. A vívásban szerzett díszes bronz medált azonban nem sokáig élvezhette teljes pompájában a sportoló.

MUHARI Eszter, olimpia
Párizsi olimpia 2024 - A bronzérmes Muhari Eszter a MOB Szurkolói Klubjában még augusztus elején
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A Magyar Vívó Szövetség a hivatalos Facebook-oldalán ugyanis elárulta, hogy elkopott az érme. Nem ő az egyetlen, aki így járt, a hírek szerint ugyanis más országok sportolói is panaszkodtak arra, hogy nem igazán jó a medálok minősége.

A hunfencing.hu oldalon megjelent cikkben ezt írták az esetről:

Érdekesség, hogy a bronzérme gyakorlatilag teljesen elkopott, és ezzel közel sincs egyedül. Kapott is már értesítést Gyurta Dánielen keresztül a NOB-tól, hogy a testület lecseréli a bronzokat

Muhari Eszter pedig hozzátette, hogy állítólag az arany- és az ezüstérmeknek semmi baja, így legközelebb mindenképpen olyat kell nyernie majd, tehát a történtekből a lehető legjobb konzekvenciát sikerült levonnia.

Íme, a kopott érme 
Forrás: Hungarian Fencing Federation / Magyar Vívó Szövetség/Facebook

A sportoló számára egyébként már véget ért a nyár. Mint kiderült, hétvégén vissza is utazott amerikai egyetemére, kedden ugyanis már edzés és az iskolapad vár rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában