Siker

2024.07.27. 21:11

Muhari Eszter bravúrja: bronzérmes lett az olimpián a tatabányai vívó

Bronzérmes lett Muhari Eszter élete első olimpiáján. A tatabányai párbajtőröző bravúrosan jutott a legjobb négy közé, és az észt Nelli Differtet is egy tussal legyőzte a bronzéremért. Ezzel az első magyar érmet is megszerezte Párizsban.

Körtvélyfáy Dina

A fiatal tatabányai párbajtőröző, Muhari Eszter egész nap kimagaslóan teljesített, két kínai vívót és a koreai világbajnokot, Song Serát is maga mögé utasította.

Muhari Eszter bronzéremnek örülhetett az olimpián
Muhari Eszter bronzéremnek örülhetett az olimpián
Fotó: @PHOTOPAVIA / Forrás: FIE

A franciák rutinos vívója, Auriane Mallo-Breton ellen azonban nem találta meg az ellenszert, így a bronzmeccsen folytatódott számára az olimpia. Itt az észtek vívója, Nelli Differt volt az ellenfele.

Az első harmad ismét Eszteré volt, igaz, csak egyetlen tussal. A második harmadban Differt két tussal elhúzott, de a tatabányai vívó egyenlíteni tudott. Az utolsó harmadban Differt újra vezetést szerzett, de Eszter többször is egyenlített. 14:14 lett a vége, az egy perces hosszabbításban pedig Muhari Eszteré volt az első találat, így a bronzérem is az ő nyakába került.

Muhari Eszter mellett még nyolcan képviselik Komárom-Esztergom vármegyét az olimpián

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!