Szép gesztus

2024.08.16. 17:40

Dicsőségtáblára került Muhari Eszter: így köszöntötték klubjánál az olimpiai bronzérmes vívót

A Bányász párbajtőrvívóját augusztus 15-én fogadta Sámuel Botond az irodájában. Muhari Eszter, a párizsi olimpián bronzérmet szerző TSC-sportoló a márványtáblán is elolvashatta már a nevét.

Kemma.hu

Augusztus 15-én, csütörtökön Sámuel Botond, a TSC ügyvezető-elnöke meghívta irodájába az olimpiai Bronzérmes vívót, Muhari Esztert és edzőjét, László Istvánt. A helyszínen tiszteletét tette Plásztán Attila, a Tatabányai Sport Club vívó szakosztályának vezetőedzője is. Rajtuk kívül egy másik ismertebb név is, egészen pontosan Dragóner Attila, a TSC Labdarúgó Kft. ügyvezetője szintén megjelent, aki gratulált Eszternek, átadva a tíz év után újból NB II.-ben szereplő Tatabánya focistáinak jókívánságait is. 

Sámuel Botond, Muhari Eszter és Dragóner Attila
Fotó: Tóth Levente

A köszöntés után a Földi Imre sportcsarnokba látogattak a fiatal párbajtőrözővel együtt, ahol felfedték a tatabányai olimpiai érmesek márványtábláját, amin már természetesen Muhari Eszter neve is olvasható.

Nagy jövő előtt áll a TSC vívója

Sámuel Botond hangsúlyozta, hogy Eszter remek sikere a korából adódóan egy  hosszú távú folyamat eredménye. A huszonegy éves kor minden sportágban fiatalnak számít, innen a fejlődés lehetőségének határa a csillagos ég.

Az ügyvezető-elnök a 2028-ban rendezendő olimpiára több TSC-vívót is vár a csapatba, melynek az amerikai metropolisz, a kaliforniai Los Angeles ad majd otthont. Beszéde alatt kiemelte, hogy Gnám Tamarát, Büki Lilit és Salamon Rékát is az olimpikonok soraiban szeretné látni. Óriási eredménynek tartja, hogy vidéki sportegyesületként ilyen szintű támogatásban tudják részesíteni a sportolóikat.

Muhari Eszter tervei

A fiatal tehetség elárulta, hogy ahogy halad az idő, úgy egyre jobban kezdi értékelni a Párizsban tapasztalt élményeit. A továbbiakban megköszönte a fogadtatását és elárulta a jövőbe nyúló terveit is: az egyetemi tanulmányai mellett továbbra is edzésben marad és nagy célja, hogy az idei olimpia után az Európa- és világbajnokságokon is érmet szerezzen. Zárszóként mindenki gratulált Eszter teljesítményéhez és sok sikert kívántak neki a jövőre vonatkozóan.

A nagy pillanat: Eszter a márványtáblán olvashatja a nevét
Fotó: Tóth Levente

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában