Célok és eredmények

2024.08.15. 17:50

Muhari Eszter nem unatkozik: hamarosan Amerikában folytatja tovább tanulmányait

Muhari Eszter, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó a hétfő reggeli Mokka vendége volt, ahol a Párizsban szerzett élményeiről és jövőbeli terveiről mesélt a nézőknek. A vívó elárulta, hogy az elkövetkező napokban még a parasportolók felkészítésében segédkezik, utána viszont Amerika felé veszi az irányt, hogy folytassa tanulmányait.

Kemma.hu

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Muhari Eszter kétszeres csapat Eb-ezüstérmes, Grand Prix-győztes, kadet világbajnok, a világranglista jelenlegi 9. helyezettje. Amerikai tanulmányait az olimpiai felkészülés miatt függesztette fel, derült ki a szövetség tájékoztatásából. Arról már nekünk mesélt a 21 éves vívó, hogy másfél évet végzett el kint, és szeptemberben szeretne visszamenni, hogy folytassa tanulmányait a gazdasági szakon. Vallja: nagyon jót tett neki, hogy Tatabányára igazolt.

Muhari Eszter az olimpia első napján megszerezte a magyar küldöttség elős érmét, miután megnyerte a bronzmeccsét.

A tények. hu műsorvezetői elsőként arról kérdezte a Tatabányai Sport Club versenyzőjét, hogy miként tudta feldolgozni az olimpiai bronzérmet, és hazatérését követően milyen gondolatok kavarogtak a sportolóban. Mint Muhari Eszter mondta, hazatérésük után egyre könnyebb volt elhinnie és megértenie, hogy érmes lett, hiszen a napok múltával elkezdte értékelni mindazt, amit az olimpia önmagában hordoz. Hozzátette, hogy a megmérettetés előtti napon is már érezte magában az esélyt arra, hogy az éremszerzés sikerülhet.

A franciák rutinos vívója, Auriane Mallo-Breton ellen nem találta meg az ellenszert, így a bronzmeccsen folytatódott számára az olimpia. Itt az észtek vívója, Nelli Differt volt az ellenfele, akit sikerült legyőznie, így a bronzérem is az ő nyakába került. A műsorvezetők az utolsó, mindent eldöntő fél percről is kérdezték a fiatal párbajtőrözőt.

Nem csak az utolsó pár másodperc dől el fejben, hanem az egész nap, az összes asszó és az összes tus. Az utolsó ráadás tusban nagyon bátornak kellett lennem ahhoz, hogy megmerjem indítani azt az akciót

 – nyilatkozta Muhari Eszter az utolsó perc súlyairól. 

És hogyan zárja a nyarat a sportoló? 

Muhari Eszter nemsokára visszarepül Amerikába, ahol folytatja tanulmányait, amelyeket az olimpiára való felkészülés miatt szakított félbe. A tanulás és a vívás mellett azonban jut még idő a tanulásra, önfejlesztésre, valamint az állatokkal való foglalkozásra is, amely a sportoló egyik legkedvesebb hobbija. 

Mindezek mellett sem unatkozhat azonban a vívó, hiszen újra pástra lép, hogy a paralimpia csapatát felkészítse a hamarosan, szintén Párizsban rendezett paralimpiára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában