Kesztyűk

2023.04.28. 06:53

Éremközelben a tatabányai boksztehetség az Eb-n: kemény csatában győzött Oláh Levi

A Tatabányai Sport Club ifjú titánja, Oláh Levente a jereváni ifjúsági Európa-bajnokságon bejutott a legjobb 8 közé.

Kemma.hu

Oláh Levente nem hagyta, hogy görög riválisa legyűrje

Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség/Facebook

A jereváni ifjúsági kontinensbajnokság második napján a junior Európa-bajnok Oláh Levente megmutatta, hogy milyen jó formában van, és a legjobb nyolc közé került. Mindez azt jelenti, hogy egy, legfeljebb két lépésre van az újabb éremtől. A Tatabányai SC fiatal versenyzője 2022-ben már az ifik között versenyzett, így még rutinosabb bokszolóként küzdött meg kemény görög ellenfelével. Nikolaosz Kalivakisz bizony sokat szabálytalankodott, de így is 5:0-al Levi jutott tovább. 

A tatabányai sportoló, ahogy arról a szövetség is beszámolt, egyike annak a 14 magyarnak, aki résztvesz a 275 ökölvívót felsorakoztató kontinensviadalon.  Ács József szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy Levinek férfiak küzdelemben volt része a ringben. 
− A görög sokszor nyomta le a fejét, rutinos volt a rivális, és kemény is egyben, de versenyzőnk felül tudta múlni a kemény testütéseivel. Gratulálunk Levinek, megyünk tovább az úton − fogalmazott a mester. 

A fiatal bokszolót edzője, Kardos József is elkísérte Jerevánba, ahol legközelebb 30-án lép a ringbe, az örmény Voskanyan Voskan ellen. A tét itt már a legjobb négy közé jutás lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában