Jótékonyság

2024.09.08. 07:56

Adományokkal érkeztek a nézők a Jászai-színház nyílt napjára

Nyílt napot hirdetett a Jászai Mari Színház tizedik, születésnapi évadának indulása alkalmából. A nézők a társulat tagjainak kalauzolásával járhatták be a színház épületét és leshettek be a kulisszák mögé.

Sugár Gabi

A nyílt napot ugyan ingyenes programként hirdette meg a nézőiknek a Jászai Mari színház, arra kérték a résztvevőket, hogy belépő gyanánt hozzanak magukkal valamilyen tartós kutya- vagy macskaeledelt.  Az így összegyűlt eledelek mennyisége minden várakozásukat felülmúlta. Folyamatosan gyarapodott a csomagok száma, míg végül a ruhatár pultján már el sem fértek – adta hírül közösségi oldalán a színház. Összesen majdnem 340 kilogramm kutya- és macskaeledelt hoztak a nézők. 

Jótékonyságból is jelesre vizsgáztak a jászaisok
Jótékonyságból is jelesre vizsgáztak a jászaisok
Forrás: Jászai Mari Színház/Facebook

Az adományokat a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesületnek nyújtják át, a szervezet tagjai a Tatabányai Ebrendészeti telepen élő állatokat támogatják.

A teátrum a jubileumi évadának egy másik eseményeként Jászai Mozi néven indít 10 hónapon át tartó programsorozatot. Ennek keretében a 10 éves társulat 10 előadásának felvételét láthatják a nézők a Kamaraszínházban. A különleges színházi élményt valamennyi vetítést követően az előadások alkotóival rendezett beszélgetés egészíti ki. 

A színház a vetítésre szánt 10 előadásból 5 előadást választ ki, ezek címét és játszási időpontját a havi műsorból ismerhetik meg a nézők. A Jászai Mozi szeptember 21-én, szombaton 17 órakor, a magyar dráma napján Székely Csaba 10 című drámájával veszi kezdetét. 

A fennmaradó 5 előadást a nézők szavazatai alapján választják ki. Ennek módja rendkívül egyszerű, a Jászai-színház weboldalán szavazhatnak az érdeklődők.

A vetítéseken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A színház munkatársai azt kérik, hogy a regisztrációval kapcsolatban keressék szervezőiket vagy weboldalukon foglalják le ingyenes, azaz 0 forintos jegyüket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában