Valentinianus nyomában

4 órája

A vasember visszatér: itt futhatsz együtt Szőnyi Ferenccel

Újra megrendezik a Brigetio futóversenyt a molaji városrészben. A program azért is különleges, mert Szőnyi Ferenc ultratriatlonista is versenybe száll, két évvel sérülése után.

Körtvélyfáy Dina

Valentinianus római császár nyomában futhatnak október 5-én azok, akik csatlakoznak a szombati Brigetio futóversenyhez. A megmérettetés ötlete Szőnyi Ferenc nevéhez fűződik, a rendezvényt a Komárom-Európa Futóegyesület írja ki már több éve.

Szőnyi Ferenc újra versenybe száll
Szőnyi Ferenc újra versenybe száll
Fotó: Tumbász Hédi / Forrás: Nemzeti Sport

Többféle számban is lehet nevezni, lesz 5 kilométeres futás, egyórás futás, félmaraton, maraton és hatórás futás is. A felnőttek versenye 9 órakor kezdődik. A gyerekekre is gondolnak, így nem marad el az ovis futás sem, amelynek rajtja 10 óra 30 perckor lesz.

Szőnyi Ferenc lapunknak azt is elmondta, két év után ő is visszatér a versenypályára. Mivel még tart a rehabilitációja, így az egyórás futásra nevezett be. Bár sokáig úgy tűnt, többé nem versenyezhet, most szeretné megmutatni, ha valamit nagyon szeretnénk megvalósítani, akkor arra képesek lehetünk.

A versenyre az előjelentkezés már lezárult, de a helyszínen is lehet nevezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában