Pusztavám

2 órája

Környezetszennyezési vádak Oroszlány közelében

Csárdi Antal szerint környezetszennyezés folyik a Cica-homokbányánál. A hatóságok, az önkormányzat és a beruházó cég is reagált a vádakra. Mi a helyzet Pusztavámnál? A Feol utánajárt.

Kemma.hu

A szennyezéssel kapcsolatis vádak miatt a pusztavámiak ki is mentek az érintett területre. Képünkön a település látképe

Forrás: pusztavam.hu

Csárdi Antal országgyűlési képviselő (LMP) állítólag bizonyítani tudja, hogy környezetvédelemként próbálnak eladni egy olyan Pusztavámhoz közeli, de területileg Oroszlányhoz tartozó beruházást, ahol mérgező anyagok tucatjait hordják a területre. Mi az igazság? Valóban szennyezett a talaj? Testvérportálunk a Feol.hu utánajárt.

Mi a helyzet Pusztavámnál? Csárdi Antal szerint környezetszennyezés folyik a Cica-homokbányánál. A hatóságok, az önkormányzat és a beruházó cég is reagált a vádakra.
A szennyezéssel kapcsolatis vádak miatt a pusztavámiak ki is mentek az érintett területre. Képünkön a település látképe
Forrás: pusztavam.hu

Az úgynevezett „Cica-homokbánya” az érintett terület, itt zajlik a tájsebgyógyító rekultiváció. A környezetszennyezési vádakkal kapcsolatban az ügyben megszólalt Pusztavám polgármestere, Csordás Mihály, a Vérteserdő, valamint a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási Osztálya is.

További részletek, reakciók és a vizsgálatok eredményei a Feol.hu cikkében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában