Tájékoztató

2 órája

Reggeli útinform: ezt kell tudni, ha ma autóba ülsz

Ma is összefoglaltuk nektek, milyenek az útviszonyok, az időjárás, valamint a lezárt utak helyzete.

Kemma.hu

Az utinform.hu tájékoztatása szerint:

- Az M1-M0 csomópontban hídfelújítási és aszfaltozási munkálatok miatt csomóponti zárásokkal járó korlátozásokra kell számítani október végéig. Az M0-s felől érkezők az M1-es autópályára és az 1-es főútra is át tudnak hajtani, a szembe forgalmat viszont megtiltották. Jelenleg tehát az 1-es főútról nem lehet felhajtani az M0-ra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. A javasolt terelőútvonalakat sárga táblák jelzik a Sasfészektó pihenő, illetve a biatorbágyi csomópont felé. 
- Az M1 autópályán a főváros felől érkezők az M0 autóutat szintén a biatorbágyi felhajtón át érhetik el. Az M1-es autópályán a Győr felől érkezők sem tudnak lehajtani az 1-es számú főútra az M0-s csomópontban. Számukra a lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál lehetséges.

Aszfaltoznak az M1-es autópályán,
- Tata térségében. A 67-es és 77-es kilométer között, a Budapest felé vezető oldalon lezárták a külső és a belső sávot. A forgalom a leállósávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. Hegyeshalom felé a leállósáv és a külső sáv vehető igénybe.
- Mosonmagyaróvár térségében. A 157-es és 167-es kilométer között, a Hegyeshalom felé vezető oldalon lezárták a külső és a belső sávot. A forgalom a leállósávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. Budapest felé a leállósáv és a külső sáv vehető igénybe.

Rendezvényt miatt az 1-es főúton, az 50-es és az 52-es kilométer között, Tatabánya térségében forgalomkorlátozás lesz ma.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzése szerint reggel szinte országszerte borult idő várható, majd nyugat, délnyugat felől lassanként szakadozik, csökken a felhőzet. Ugyanakkor az északkeleti országrészben jó eséllyel egész nap borult idő valószínű. Elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő szitálás, eső, esetleg zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában