Szépkorúak

2 órája

Tokod legidősebb lakóit is köszöntötték az ünnepségen

Október 1-jén az idősek világnapja alkalmából sportcsarnokban köszöntötte a tokodi településvezetés a szépkorú lakosait.

Kemma.hu

Az ünnepségen Bánhidi László polgármester üdvözölte a meghívottakat. Kiemelte, hogy mindennapi munkánkhoz az elődök életéből, példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot, ezért kiemelt feladatként tekint az önkormányzat arra, hogy biztosítsák az idős korhoz méltó életet a nagyközségben.

Erős Gábor országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy meghallgassuk és megfogadjuk a nyugdíjasok javaslatait, tanácsait. Köszönetet mondott Bánhidi Lászlónak, az önkormányzatnak, a rendezvény lebonyolításában résztvevőknek, óvodapedagógusoknak és a Kék Nefelejcs Nótakörnek, hogy színvonalas módon ünnepelhették az időseket.

A köszöntők után a Dr. Egervári László Vöröskereszt Tokodi Alapszervezetének elnöke, Faragó Ferencné szólt a jelenlévőkhöz. Beszédében arra buzdított, hogy a fiatalbb generációnak érdemes figyelniü a tapasztaltabb, idősebb generáció szavára, hiszen a mai felgyorsult világ az ő idős korukra is hatással van.

A rendezvényen köszöntötték Tokod legidősebb polgárait, a 98 éves Vigh Károlynét és a 97 éves Pap Károlyt. Pap Károly és felesége, Juci néni februárban ünnepelték 75. házassági évfordulójukat, ezáltal ők a legrégebben egybekelt házaspár a településen. A beszédek után elsőként a Mesevár Óvoda műsora, a gyermekeket Horváthné Láris Bernadett főigazgató-helyettes tanított be, majd a vacsora előtt a Kék Nefelejcs Nótakör produkcióját tekinthették meg a jelenlévők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában