Rally

3 órája

Apáról lányára szállt a rally iránti szenvedély

A rallyversenyzőket többnyire férfiaknak és felnőtteknek képzeljük. Zagyva Dorka azonban a korát tekintve csak az idén lett felnőtt nő, és a versenyzést gyermekként kezdte. Arról mesélt többek közt, hogy kezdődött a rally iránti szenvedélye.

Baranyai Mihály

A 18 éves Zagyva Dorka mintegy négy éve kezdett rallyval foglalkozni, és egyre eredményebben vesz részt a sportág versenyein. Az idén bekerült WRC női versenyzőket fejlesztő programjába. Az Oroszlányi Médiacentrumnak adott interjújában elmesélte, hogy a rallyversenyző apjától ragadt rá rallyversenyzés iránti szenvedély.

Apáról lányára szállt a rally
Apáról lányára szállt a rally 
Forrás: Oroszlányi Médiacentrum

Apáról lányára szállt a rally

Kiskorában szeretett az apja mellett a rally autóban utazni. Amikor az apja egyszer új autót vett, ő állhatott le vele a trélerről – ettől kezdve szerelmes a sportágba. Kezdetben szlalomversenyeken indult. Az se nagyon szegte kedvét, hogy egyszer felborult az autóval, bár az önbizalmát újra kellett építenie. 

– Ez a sport a félelemmel nem egybehozható, aki fél, annak nem szabad versenyeznie – mondta.

A 2022 márciusában még 16 éves Zagyva Dorka az apjával, Zagyva Lajossal az R-CUP rallyverseny első fordulóján Kiskunlacházán
A 2022 márciusában még 16 éves Zagyva Dorka az apjával, Zagyva Lajossal az R-CUP rallyverseny első fordulóján Kiskunlacházán
Forrás: racingline.hu

Szereti, ha versenyen az apja ül mellette

Arról is beszélt, hogy a családja mindenben támogatja őt. Szereti, ha versenyen az apja ül mellette, mert nagyon bízik abban, amit ő mond.

Legutóbb arról írtunk, hogy a bányásznapi Oroszlány Rallyn Zagyva Dorka – Horváth Ádám Dávid kettős 3. lett a Rally 4-es Peugeot-val. Most azonban arról beszélt, hogy az év hátralevő részében a Zemplén-bajnokság várja Forddal, végül pedig a Mikulás rally murvás pályával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában