Választható

3 órája

Varázsos új lánynevet fogadtak el: ebbe minden szülő beleszeret!

A névadás mindig is izgalmas feladat volt a szülők számára, hiszen egy név sokat elárulhat a személyiségről is. Nos, most bővült a lista. Az új név igazán különleges, és tisztaságot és finomságot hordoz. Te el tudnád képzelni egy kisbabának?

Kemma.hu

Új lánynév kerülhet a figyelem középpontjába, mert nem csak szép, de jelentésével is sokakat lenyűgözhet. A Veol.hu járt utána, mit is jelent a keresztnév, és miért válhat a lánynevek között a legkeresettebbé az elkövetkező időszakban!

Csodás jelentés, gyönyörű hangzás – ez az új lánynév mostantól hivatalosan választható Magyarországon! lánynevek
Újdonság a lánynevek között, de hamarosan visszahallhatjuk a játszótereken is!
Forrás:  Shutterstock

A magyar szülők közül egyre többen választanak egyre különlegesebb neveket. A hazai anyakönyvezhető nevek listája azonban tartja a tempót, rohamosan bővül. Most pedig egy igazán különleges és hangzatos újdonság került be a választási lehetőségek közé. 

A lista minden hónapban új nevekkel bővül. A Hun-Ren Nyelvtudományi Intézet legfrissebb bejegyzése azonban újra felkavarta az időnként viharossá váló állóvizet.

Újdonság a lánynevek között: Nármin

Nármin, ez az a név, amely már hivatalosan is adható lánygyermekeknek hazánkban. A különleges név tisztaságot és finomságot hordoz. Eredete mélyen gyökerezik a perzsa kultúrában, ahol a „narm” szó puhaságot és tisztaságot jelent. 

Ha ma még nem is ez a „közönségkedvenc”, de finom, lágy hangzása és különleges jelentése miatt valószínűleg egyre több szülő választja majd kisbabájának a Nármin nevet. Hogy melyek a legszebb, kislányoknak adható keresztnevek, arról a Kemma.hu is megkérdezte nemrég az olvasókat. Érdemes végigolvasni a listát, amelyben hagyományos és különleges nevek is szép számmal akadnak. Annyit azért elárulunk, hogy – érthető módon – mindenkinek a saját gyermeke, testvére, édesanyja, szerelme neve áll legközelebb a szívéhez. És azt is, hogy a Nármin helyett itt még más különlegességek fordulnak elő.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában