Kosárlabda

2 órája

Az MVM-OSE Lions egy félidőn keresztül bírta a bajnokcsapat ellen

Az első félidőben jól játszott az oroszlányi csapat, aztán érvényesült a papírforma. Az MVM-OSE Lions tisztességel helytállt, de jobb volt a Falco.

Kun Attila

Az MVM-OSE Lions az alapszakasz hatodik fordulójában a bajnoki címvédő, ebben a szezonban is listavezető (mellesleg a Bajnokok Ligájában mindkét eddigi meccsét megnyerő) szombathelyi csapatot látta vendégül. 

Alaposan bekezdett a keményen védekező Falco, illetve a távolról is pontosan célzó Diggs és hamar hétpontos előnyre tett szert. Ekkor ébredt a Lions és az első oroszlányi meccsén remekül beszálló Wilson vezetésével és látványos megoldásaival elkezdte ledolgozni a hátrányát. A házigazda kitűnő csapatmunkával feljött egy pontra, de Perl két kosarat is elsüllyesztett a negyed végén, így a Falco előnye öt pontra nőtt a játékrész zárására.

MVM-OSE Lions–Falco, kosárlabda, NB I. A
Az újonnan igazolt Duane Wilson (labdával) jó teljesítménnyel debütált az MVM-OSE Lions csapatában
Forrás: Facebook/MVM-OSE Lions

A második negyed elején a tarthatatlan Perl pontjaival 10 fölé nőtt a vendégek előnye, de 30-40-után Dickerson, Wilson és Burton kosaraival ismét háromra zárkózott az OSE. Váradi Kornél együttese remekül helytállt a legerősebb magyar gárda ellen, jól, néhol látványos dolgokat produkálva játszott. A negyed végén hét ponttal vezetett a Falco (41-48).

A második félidőben döntött a Falco az MVM-OSE Lions ellen

A harmadik  negyedben azonban már kijött a két csapat közötti minőségbeli különbség. A Falco ismét 10 pont körülire növelte előnyét, sőt, Perl triplája után már 16 ponttal is vezetett. A hazaiak védekezése ekkor már nem volt olyan agresszív, mint az első félidőben, a vendégegyüttes pedig már szinte minden támadásából eredményes volt. Pongó utolsó másodperces triplája után 63-78-ról kezdődött a zárónegyed, ahol már nem volt esélye a házigazdának. 

A Lions ekkor már egyáltalán nem bírt a Falco feszes védekezésével, amely a fonalat elkapó Pongó vezetésével 20 pont fölé növelte előnyét. A játék minden elemében jobb volt a Falco, az Oroszlány már szinte képtelen volt a gyűrűbe találni, miközben a lepattanócsatákat is rendre elveszítette. A válogatott játékosokat rotáló szombathelyiek 30 pont fölé növelték előnyüket és magabiztos győzelmet arattak.

Mestermérleg

Váradi Kornél: – Az első félidőben kellő agresszivitással játszottunk, ami a támadójátékunkra is pozitívan hatott. A másodikban már puhábbak voltunk, a Falco is feljebb kapcsolt egy fokozattal, innentől pedig már fokozatosan nyílt az olló. A Falco folyamatosan rotált, mindegyik játékosát tűzben tartotta. A két tábor előtt le a kalappal. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy mellettünk állnak, legközelebb is nagy szükségünk lesz a támogatásukra.   

Milos Konakov: – Egyrészt mindig öröm itt, ebben a remek hangulatban játszani, másrészt viszont nem könnyű, mert ez az atmoszféra erőt ad a hazaiaknak. Ez volt a jellemző a meccs elejére is. Nálunk nem járt jól a labda, tiszta dobásokat hagytunk ki. Aztán a második félidőben ezekből már betaláltunk, ezért tudtuk hamarabb lezárni a meccset, ugyanakkor a védekezésünk intenzitása és a nyomásgyakorlásunk hozták meg számunkra a győzelmet.

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 6. forduló

MVM-OSE Lions–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69-102 (18-23, 23-25, 22-30, 6-24)

Oroszlány, 1139 néző, vezette: Praksch P. Á., Nagy V., Szilágyi B.

Oroszlány: Ruják, Burton 21/6, Illés 3/3, Kenics 10/3, Dickerson 8. Csere: Wilson 19/6, Csuti 8, Takács, Werner, Szabadfi, Czermann.Vezetőedző: Váradi Kornél.

Szombathely: Váradi 7/3, Diggs 13/9, Clark 3/3, Tiby 9, Popovic 10. Csere: Perl 26/6, Keller 13, Pongó 13/6, Bognár 6, Kovács 2, Sövegjártó, Verasztó. Vezetőedző: Milos Konakov.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-7, 5. p.: 7-10, 8. p.: 11-19, 10. p.: 18-19, 11. p.: 20-28, 14. p.: 21-34, 17. p.: 30-40, 18. p.: 37-40, 23. p.: 43-55, 26. p.: 53-66, 30. p.: 63-75, 32. p.: 63-85, 37. p.: 69-96.

Kipontozódott: Illés (38.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!