Állatvédelem

2024.10.09. 06:30

Négylábúak lepték el az iskolát: a felelős állattartás már gyermekkorban elkezdődik

Az állatvédelmi tematikus hétnek köszönhetően a vármegyei rendőrök Kutyás Szolgálati Alosztályának egyenruhásai múlt hátfőn a dorogi Eötvös József Általános Iskolában jártak, ahol kutyás bemutatót tartottak a gyerekeknek.

Kemma.hu

A tanulók emellett egy érdekes előadást is meghallgathattak a felelős állattartásról, az állatokat érintő bűncselekményekről, valamint az állatkínzás és az erőszakos cselekedetek összefüggéseiről. 

Király Alexandra r. törzsőrmester az almásfüzitői Sün Balázs Óvodában tartott kutyás bemutatót a piciknek, aminek nagy sikere volt a gyerekek körében. Szombaton a Komárom-Esztergom Megye Ifjúságáért Egyesülettel közösen a Bűnmegelőzési Alosztály a Máltai Szeretetszolgálat Tatabányai Csoportjának 6-os telepen lévő telephelyén állatvédelemmel kapcsolatos kitelepülésen vett részt, ahol a jelenlévők vetélkedőkön keresztül kaphattak információkat az állattartás szabályaival kapcsolatban. A szervezők Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány támogatásával féreghajtó tablettákat adtak a kutyával érkezőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában