Váltás

2 órája

Megint jegyzőt cserélt Szücsné, ez már az ötödik 5 év alatt

Öt éves polgármesteri ciklusa alatt pont ennyi jegyzőt cserélt le Szücsné Posztovics Ilona. A tatabányai városvezető büszkén hirdeti az új jegyzőinek esküjét a közösségi oldalon és munkasikert kívánt nekik.

Kemma.hu

Sajtóértesülések szerint hétfőn lesz a tatabányai önkormányzati képviselők alakuló ülése. Ez azért is érdekes, mert közben a háttérben már tisztázódni látszanak személyi kérdések. Már megint cserélt Szücsné, új jegyzők esküdtek.

Új jegyző dolgozik Szücsné mellett Tatabányán
Új jegyző dolgozik Szücsné mellett Tatabányán
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Szücsné Posztovics Ilona 2019 óta tatabányai polgármester. Kezdetben Berkovics Gergely dolgozott mellette jegyzőként, aki viszonylag hamar, néhány héttel a választás után mondott búcsút a baloldali vezetésnek. 

Öt évvel ezelőtti novemberi cikkünk szerint kilenc év után váltotta őt az aljegyzőből előlépett jegyző, dr. Malomsoki István. Az ácsi hivatalban szerzett tapasztalatok bizonyára jól jöttek Tatabánya új jegyzőjének, azonban továbbra sem csillapodtak a kedélyek: 2022 májusában már arról írt a kemma.hu, hogy közös megegyezéssel távozott egy újabb személy a jegyzői székből, mégpedig dr. Verhóczki Zita személyében. 

Új jegyző dolgozik Szücsné mellett Tatabányán
Dr. File Beáta aljegyző és  Dr. Szeidl Bernadett jegyző aláírta az esküokmányokat
Forrás: Facebook/Tatabánya Megyei Jogú Város

A legtovább dr. Dörnyei Vendel bírta. Kisbér volt jegyzője több mint két éven át töltötte be ugyanezt a posztot Tatabányán. Most azonban, 2024 októberében már ő is átadta a stafétát. A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy október hetedikén munkába léptek a tatabányai önkormányzat új tisztségviselői. A jegyző és az eljegyző személye ismét változott. 

Új jegyző, immáron az ötödik

A korábbi aljegyzők közül Dr. Holicska Judit marad a helyén, Szennay István Viktort más beosztásba helyezik, helyette érkezett Dr. File Beáta Oroszlányból. Tíz éven át volt jegyző a másik bányászvárosban. Esküjét hétfőn tette le Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Dr. Szeidl Bernadett jegyző jelenlétében. A városvezető ezek szerint megint új emberekkel dolgozik, öt év alatt ez már a sokadik változás a jegyző személyében. Bernadett korábban Almásfüzitőn dolgozott, most Tatabányán lett jegyző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában