Vármegye

2 órája

Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok

A magyar majd a nemzetiségi himnuszok elhangzása után dr. Bélik Mihály, a Komárom-Esztergom Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökhelyettese tartott tájékoztatót a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2024. évi választásának eredményeiről.

Kemma.hu

Az eseményen jelen volt Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Borsó Tibor alelnök is.  Popovics György köszöntőjében hangsúlyozta, a megye át van szőve nemzetiségekkel, és öröm, hogy a vármegye szerződésben áll önkormányzataikkal, támogathatja őket. Az elnök gratulált minden megválasztott képviselőnek és jó munkát kívánt. Valamennyi területi nemzetiségi önkormányzat hét tagból áll, ahogy eddig. A német szervezet tagsága nem cserélődött, míg a roma és szlovák önkormányzatban új képviselők is megjelentek.

A hármas fotón balról jobbra: Waldmann-né Baudentisztl Éva, Szabó Istvánné, Konkoly Andorné elnökök
A hármas fotón balról jobbra: Waldmann-né Baudentisztl Éva, Szabó Istvánné, Konkoly Andorné elnökök

A megbízólevelek átvétele korábban már megtörtént, így a dr. Veres Zoltán vármegyei jegyző közreműködésével letett eskü után az alakuló ülések megtartására nemzetiségenként külön-külön került sor. Ezeken a tanácskozásokon többek között döntöttek a területi nemzetiségi önkormányzatok elnökének és elnökhelyettesének a személyéről, valamint elfogadták a szervezeti és működési szabályzatokat.

A roma nemzetiségi önkormányzat elnökének új embert választottak Konkoly Andorné személyében, míg a német és szlovák nemzetiségi önkormányzat élén a korábbi vezetők maradtak, a német önkormányzat elnöke Waldmann-né Baudentisztl Éva, a szlovák önkormányzat elnöke pedig Szabó Istvánné maradt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában