Kézilabda

2 órája

Elek Gábor: folytatnunk kell a megkezdett munkát

Mint ismert, a Mol Esztergom 27–25-re legyőzte az Európa-ligában érdekelt Vác együttesét. A találkozót követően az Esztergom vezetőedzője, Elek Gábor és a csapat beállója, Kisfaludy Anett nyilatkozott.

Luter Márk

Továbbra is százszázalékos mérleggel áll az újonc Mol Esztergom a női kézilabda NB I.-ben, miután a Vác legyőzésével immár ötből ötre javította mérlegét az élvonalban, mellyel a Győr és a Ferencváros mögött a harmadik a tizennégy csapatot felvonultató pontvadászatban. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón hazai részről Elek Gábor és Kisfaludy Anett értékelte a látottakat.

Elek Gábor rutinos játékosokkal dolgozik: a hat gólig jutó Kisfaludy Anett is remekelt a Vác ellen
Elek Gábor rutinos játékosokkal dolgozik: a hat gólig jutó Kisfaludy Anett is remekelt a Vác ellen
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Elek Gábor: nagyon örülök a győzelemnek

Az Esztergom szakvezetője szerint a csapat remekül kezdte a Vác elleni Duna-parti partit.

– Az első félidőben nagyon sok energiát tudtunk belerakni a mérkőzésbe. Ezzel szemben a második játékrészben a szerencse egy bizonyos szintig mellettünk volt, hiszen egy kicsit lejjebb engedtünk, ami nagyon nem tetszett. Egy kicsit olyanok vagyunk, mint a gazdag ember, hogy teljesen értelmetlenül szórjuk a pénzünket. Nagyon veszélyessé tettünk magunknak egy olyan mérkőzést, melyet egy picivel pontosabb helyzetkihasználással már korábban le tudtunk volna zárni – összegzett az Esztergom vezetőedzője.

Elek hozzátette: nagyon örülök a győzelemnek, büszke vagyok a lányokra.

A Ferencváros korábbi klublegendája a bajnokság elejéről úgy vélekedett, hogy a csapat rengeteg tapasztalatot gyűjtött az elmúlt három találkozón.

– Összességében nagyobb koncentrációra van szükségünk. Nem vagyunk hozzászokva, hogy heti két mérkőzést játszunk, az ilyen igénybevételnél nem a fizikális, hanem a mentális fáradtság jelentkezik, amelynek elkerüléséért borzasztó nagy fókuszt kell fordítanunk a jövőben. Nem értünk célba, folytatnunk kell a megkezdett munkát.

A hat gólig jutó Kisfaludy Anett úgy fogalmazott: nagyon jó közösség vagyunk, ami szerintem a pályán is megmutatkozik. 

– Mindenki keményen küzdött, nehéz mérkőzésen vagyunk túl mind fizikálisan, mind mentálisan. Hatalmas fegyvertény, hogy ezeket a stresszhelyzeteket újoncként is tudjuk kezelni. Nagyon boldogok vagyunk és hasonlóan szeretnénk folytatni a bajnokságot – zárta gondolatait az esztergomi beálló.

Az Esztergom vasárnap 16 órakor a másik újonc, Szombathellyel mérkőzik meg hazai környezetben, a 640 fős befogadóképességű Suzuki Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!