Sötétségbe borul

2 órája

Válaszolt az E.on, hogy kikkel nem köt új szerződést a közvilágításról

Több településsel sem köt újra szerződést az áramszolgáltató a közvilágításról. Az E.on kérdésünkre elmondta, hogy mire számíthatnak a települések a következő időszakban.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, az E.on a jövőben a fejlesztésekre szeretne koncentrálni, így egyes szerződéseit nem hosszabbítja már meg. Ilyen például a közvilágítás, amire több településnek is új üzemeltető céget kell találnia a közeljövőben. Megkérdeztük az E.ont, hogy vajon kikkel nem fognak szerződést hosszabbítani. Az biztos, hogy a Bakonyalján két településnek is lépnie kell, hogy ne boruljanak sötétségbe este az utcák. 

Nem foglalkozik tovább a közvilágítás karbantartásával az E.on
Nem foglalkozik tovább a közvilágítás karbantartásával az E.on egyes településeken
Forrás: Ácsteszér Község Önkormányzata/Facebook

Ácsteszér és Súr már biztos, hogy új üzemeltető és fenntartót kell, hogy keressen. Az előbbinek december végével jár le a közvilágításról szóló szerződése az áramszolgáltatóval. A cég szeptemberben tájékoztatta az ácsteszéri önkormányzatot a döntésükről. A súri polgármester azonban még hivatalos tájékoztatást nem kapott. Sógorka Miklós véletlenül tudta meg, hogy nekik is új céggel kell majd szerződniük márciustól. Ácsteszéren végül sikerült új céggel szerződniük, akik még a lámpatesteket is kicserélik. 

Levelet küld az E.on

Arra a kérdésünkre, hogy mely Komárom-esztergomi településsel szűnik meg a szerződésük a közvilágításról azt a választ adta az E.on, hogy ez üzleti információ, ezért nem áll módjukban erről tájékoztatást adni. Azonban azt megtudtuk, hogy mire számíthatnak az érintett települések. 

– A vállalatcsoport minden közvilágítás üzemeltetési szerződést egyedileg vizsgál és valamennyi érintett önkormányzatot egyenként, előre értesít a várható változásról. Az E.on a zökkenőmentes szolgáltatóváltás érdekében az érintett Önkormányzatokat a szükséges tennivalókról és lehetőségekről szintén írásban tájékoztatja – írta válaszában Csiszér-Kovács Viktória, az E.on vállalati kommunikációs szakreferense.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában