Négyszáz év

2 órája

Négyszáz éves a bokodi evangélikus gyülekezet

Minden közösségnek megvan a maga története. Bokodon az evangélikus gyülekezetnek azonban egészen régi időkig, 1624-ig nyúlik vissza a maga históriája. A négyszáz éves fennállásukat fogják ünnepelni szombaton.

Kemma.hu

A bokodi evangélikus gyülekezet 400 éves. Ebből az alkalomból október 19-én szombaton 16 órai kezdettel hálaadó istentiszteletet, majd azt követően szeretetvendégséget tart az iskola tornatermében. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, az evangélikus egyház nyugati egyházkerületének püspöke is szolgál. Más felekezetek egyházi vezetői is meghívást kaptak az eseményre: a reformátusok részéről Steinbach József, a dunántúli egyházkerület püspöke, és a katolikusok részéről Hortobágyi Tamás pannonhalmi főapát. A meghívottak között van még Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Takács Károly Oroszlány polgármestere, és Csonka László Bokod polgármestere is. 

Négyszáz éves a bokodi evangélikus gyülekezet
Négyszáz éves a bokodi evangélikus gyülekezet
Forrás: Bokodi Evangélikus Egyházközség / Facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában