Megemlékezés

2 órája

Emléktáblát avattak Tatán

A Goldberger Alapítvány a holokauszt 80. évfordulója alkalmából avatott emléktáblát Tatán.

Kemma.hu

A Bercsényi utcában Dr. Wächter Pál orvos és családtagjai, valamint a mártírhalált halt tatai orvosok tiszteletére avattak emléktáblát Tatán a közelmúltban. Az eseményről a tata.hu számolt be

A Goldberger Alapítvány a holokauszt 80. évfordulója alkalmából avatott emléktáblát Tatán.
A Goldberger Alapítvány a holokauszt 80. évfordulója alkalmából avatott emléktáblát Tatán
Fotó: tata.hu

– Ez egy különleges alkalom, hiszen a tábla avatását az épület jelenlegi tulajdonosai kezdeményezték, akik a ház megvásárlását követően elkezdték kutatni, hogy kik laktak itt korábban, és kiderítették, hogy itt élt családjával Dr. Wächter Pál orvos, fogorvos. A tulajdonosok keresték meg az alapítványunkat, hogy támogassuk a táblaavatást, ezt pedig örömmel megtettük azzal a kiegészítéssel, hogy a mártírhalált halt tatai orvosok emléke előtt is tisztelegjünk – mondta köszöntőjében Kerti Katalin, a Goldberger Alapítvány elnöke.
Az eseményen emlékbeszédet tartott Dr. Toronyi Éva sebész, egyetemi docens, majd egy séta során felkeresték azon jeles zsidó személyiségek egykori házait, akik szintén a holokauszt áldozatai lettek. Az „Útikalauz egy elveszett közösséghez” címmel megszervezett séta érintette a Bercsényi utcát, a Hősök terét, a Rákóczi utcát, a Kossuth teret, valamint a Komáromi és Kocsi utcákat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában