Tárgyalás

3 órája

Utcai támadás Tatabányán: a járókelő kezére is ráugrott a támadó

Az agresszor egy testvérpárnak támadt a tatabányai utcán egy megjegyzés miatt. Most szakértő bevonásával folytatódik az ügy a bíróságon.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 2-án folytatódik a tárgyalás annak a férfinak az ügyében, aki Tatabányán támadt az utcán járókelőre. A tárgyaláson szakértő meghallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás.

A vádirat szerint az ittas férfi 2022. március 21-én Tatabányán, a Béla király körtéren futott, eközben kiabált. A helyszínen kutyát sétáltató sértett a társaságában lévő testvérének megjegyezte, hogy „miért kell üvöltözni egy lakótelepen”, amit a vádlott is hallott. Az agresszor a járókelőhöz lépve számon kérte őt, majd ököllel arcon ütötte és megrúgta az oldalát, mire az a támadója lábát megfogta, és mindketten elestek. A földön fekvő vádlott a sértettet továbbra is ütlegelni próbálta, majd a mellénye nyakát megfogva maga felé húzta, amely a sértettnek légzési nehézséget okozott. 

Ekkor az áldozat testvére odalépett, elhúzta a vádlottat, aki felállt, és a földön a tenyerén támaszkodó sértett kezére közepes erővel ráugrott. A férfi cselekménye következtében a sértettnek a kézközépcsontja eltörött, arcán nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában