Emléktúra

3 órája

Újra a flúgos hajósoké lesz az Által-ér Tatán

Szombaton ismét vízre kerül minden, ami úszni tud, vagy éppen nem tud Tatán. Az Által-ér Vízitúra futamain már trabant, óriás gumikacsa és ugrálóvár is rajthoz állt. Célba azonban már csak kevesen érnek.

Kemma.hu

Jókedvből és ötletekből biztos nem lesz hiány a Mikoviny Sámuel emlékére szervezett XXVII. Által-ér Vízitúra idei futamán. A flúgos „hajókat” hagyományosan Tatán, a Berta malomnál teszik vízre, hogy Szomód Ferencmajoron keresztül Dunaalmásig evezzenek. 

Szombaton ismét vízre kerül minden, ami úszni tud, vagy pont nem tud Tatán. Az Által-ér Vízitúra futamain már trabant, óriás gumikacsa és ugrálóvár is rajthoz állt.
Szombaton ismét vízre kerül minden, ami úszni tud, vagy pont nem tud Tatán. Az Által-ér Vízitúra futamain már trabant, óriás gumikacsa és ugrálóvár is rajthoz állt
Fotó: Szűr Annamária  / Forrás: Kemma.hu

A 13 kilométer hosszú vízitúrát sok borulás és még több kacagás kiséri. Hogy végül ki fog célba érni mindig kérdéses, az viszont biztos, hogy senki sem ússza meg szárazon a nagy kalandot. A szervezők külön figyelmeztetik a veszélyesebb, borulásra alkalmas helyeket, ami a Vasúti híd és az 1-es út alatti betonozott szakaszok, a Barcza duzzasztó, a Kőfaragó telep. Ezeket a túra honlapján található térképen külön jelölik is. 

A gyülekező és a regisztráció reggel 08:00 órától lesz a megszokott helyen, a Berta malomnál, az evezősök indítása 9 óra 10 perctől várható. Regisztrációt a szervező Zöld Sziget Kör munkatársai 500 főig tudnak fogadni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában