Emlékezés

2 órája

A tokodi himnusz is felhangzott az ünnepségen +fotók

Tokodon október 22-én, a Hegyeskő Általános Iskola aulájában tartották az 1956-os eseményekre való megemlékezést. Az ünnep fő üzente: a maiaknak is nemes példa az '56-os hősök bátorsága.

Feleki Marietta

Színültig telt az iskola aulája az emlékezőkkel az 1956. október 23-i események 68. évfordulója alkalmából rendezett tokodi ünnepségen. A megemlékezés vendége volt Erős Gábor országgyűlési képviselő. Beszédet mondott Bánhidi László polgármester, aki kiemelte: az '56-os hősök életüket áldozták a szabadságért. Ezek a hősök és mártírok mai generációnak is mintakánt szolgálhatnak.

Az ünnep fő üzente: a maiaknak is nemes példa az '56-os hősök bátorsága.
Bánhidi László az '56-os hősök példáját méltatta
Forrás: 24 Óra

Az '56-os hősökre emlékeztek

A polgármesteri beszéd után az általános iskola tanulóinak műsora következett, amelyben az '56-os eseményeket idézték fel versekkel, prózával. Az iskola kis néptáncosai is közreműködtek, majd a Kék Nefelejcs Nótakör előadása következett, akik jórész népdalokat adtak elő.

A műsor után a megemlékezők átvonultak az iskola mellett levő emlékműhöz és kopjafához, ahol a nemzeti színű lobogó előtt elhelyezték az emlékezés koszorúit. 

Koszorút helyeztek el: Erős Gábor országgyűlési képviselő és Bánhidi László polgármester, a Hegyeskő Általános Iskola két diákja és tanára, az Együtt Tokodért Egyesület, a Tokodi Önkéntes Tűoltó Egyesület, a Tokodi Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület és a Tokodi Polgárőr Egyesület képviselői. Az ünnepség végén a Szózat mellett elhangzott Tokod himnusza is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában