Bajnokok Ligája

2 órája

Őszintén nyilatkozott a volt csapata elleni összecsapásról Szoboszlai Dominik

Érzelemdús mérkőzés előtt áll a Liverpool magyar kiválósága. Szoboszlai Dominik szerda este ugyanis korábbi csapata, az RB Leipzig otthonában lép pályára a Bajnokok Ligájában. Most őszintén nyilatkozott az összecsapásról.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, nem csak egy nagy örömhírt jelentett be Szoboszlai Dominik a napokban, de méregdrága luxusautóval is feltűnést keltett Budapesten. Az angol Liverpool, valamint a magyar válogatott kiváló labdarúgója azonban hamarosan érzelmes kihívás elé áll: a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján ugyanis korábbi csapatával, az RB Leipzig ellen lép pályára, amelyről őszintén nyilatkozott a sportoló.

Szoboszlai Dominik hatalmas nevetésben tört ki Alison Backer megszólalása után
Szoboszlai Dominik rengeteget köszönhet a Lipcsének
Fotó: Vince Mignott / Forrás: MTI

Szoboszlai Dominik volt csapatával néz szembe

Szoboszlai Dominik 2021 és 2023 között volt az RB Leipzig játékosa, akikkel 2022-ben és 2023-ban is Német Kupát nyert, minden sorozatot nézve pedig 91 találkozón 20 gólt szerzett a lipcsei együttesben. 2023 nyarán aztán hetvenmillió euróért leigazolta őt Liverpoolba, így ebben a tekintetben is jól járt vele az RB Leipzig, amelynek a honlapja a szerdai, Liverpool elleni BL-mérkőzés előtt szólaltatta meg a középpályást – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A cikkben sok mindenre kitérnek, és többek között kiemelik azt is, hogy Szoboszlai Dominik eddig 55 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool csapatában, ezeken pedig nyolc gólja, illetve hét gólpassza van. A kérdésre pedig, hogy mit vár a meccstől, ezt válaszolta:

A Liverpool nagyszerű klub, topcsapat a Premier League-ben szuper szurkolókkal, remek stadionnal. A bajnokságban minden meccsen hatalmas az iram, a hibákat megbüntetik az ellenfelek, de élvezem ezt a játékot. A szerdai mérkőzés természetesen különleges lesz számomra, hiszen két és fél nagyszerű évet töltöttem Lipcsében, sok embert ismerek. Nagyon hálás vagyok a két kupagyőzelemért és a rengeteg élményért, amelyekben részem lehetett itt. A Leipzignek köszönhetően váltam azzá a játékossá, aki ma vagyok. És a lipcsei időszak nélkül aligha juthattam volna el a világ legjobb bajnokságába.

Szoboszlai Dominik összes gólját és gólpasszát a Lipcsében alább ti is megtekinthetitek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában