Kitüntetés

2 órája

Hárman kaptak díszpolgári címet és hárman emlékplakettet Kecskéden

Rendhagyó megemlékezést tartottak a sváb településen. Szakítva a korábbi évek gyakorlatával, három díszpolgári cím és három emlékplakett talált gazdára az idén Kecskéden.

Kemma.hu

Hagyomány, hogy az 1956-os megemlékezést követően átadják a sváb település díszpolgári címét és az emlékplakettet. Az idén sem volt ez másként, ám a szokottnál több kitüntetettnek gratulálhatott a polgármester és az országgyűlési képviselő Kecskéd ünnepén.

Kecskédi kitüntetéseket adtak át '56 kapcsán
Kecskédi díszpolgári cím is gazdára talált '56-os megemlékezés után
Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit / Facebook

A képviselő-testület döntése értelmében hat kitüntető cím talált gazdára. A művelődési házban megtartott ünnepségen Kecskédért Emlékplakettet vett át Tomayer Judit, a hagyományőrzés és pedagógusi munkássága miatt. Csapucha Tamásnak a közéletben betöltött fontos szerepe és alapítványi munkássága után járt az elismerés. Grúber Zoltán több évtizedes településvezetői munkássága okán, illetve Hartman József lokálpatriotizmusának köszönhetően vehette át a Kecskéd Díszpolgára kitüntetést Kaszányiné Ruppert Tímea polgármestertől és Czunyiné dr. Bertalan Judittól, a térség országgyűlési képviselőjétől.

A kecskédi elismeréseket később veszik át

Sajtóértesülések szerint november 3-án veszi majd át az emlékplakettet Kirschner Viola és Kaszányiné Ruppert Tímea. Előbbi a német nemzetiségi hagyományok ápolása révén érdemel kitüntetést, Tímea pedig a közéletben betöltött fontos szerepe miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában