Október 23.

2 órája

Puskás, Grosics és Czibor is feltűnt a dorogi megemlékezésen

Az október 23-i, dorogi városi megemlékezésen a Petőfi-iskola diákjai elevenítették fel '56 eseményeit. Az Aranycsapaton keresztül láttunk bele a forradalom napjaiba.

Feleki Marietta

A Hősök terén, az 1956-os emlékkőnél tartották október 23-án a forradalom emlékünnepét, amelyen a helyi lakosok mellett közszereplők is tiszteletüket tették. Az Aranycsapat is megelevenedett a téren.

Dorogi 1956-os megemlékezés
Puskásék öltözői beszélgetésébe csöppentünk a koszorúzás előtt
Fotó: F.M. / Forrás:  24 Óra

Aranycsapat a téren

A Himnusz közös eléneklése után a Petőfi Sándor Általános Iskola színjátszó körének tagjai Puskák és Puskásék címmel színvonalas előadással emlékeztek a forradalom hőseire és áldozataira. Felkészítő tanáruk Bogár-Bódi Bernadett volt. A jeleneten keresztül mintha az Aranycsapat öltözői beszélgetésének, viccelődésének lettünk volna fültanúi. A kis színészpalánták a focisták nevével ellátott focimezben jelenítették meg Puskást, Grosicsot, Czibort, Bozsikot, Budait és Kocsist.

A fanyar és szarkasztikus humorral teletűzdelt előadáson szembeállították a focisták életének mozzanatait, a nép akkori érzelmeit a Rákosi-rendszer diktatúrájával. Emellett némi görbe tükröt is állítottak a mai fiatal generációnak.

Elhelyezték a kegyelet virágait

A színvonalas műsor után a közszereplők is megkoszorúzták az '56-os emlékkövet. Koszorút helyezett el Erős Gábor országgyűlési képviselő, a város nevében dr. Tittmann János polgármester, Nagy Attila  és Jászberényi Károly alpolgármesterek, a vármegyei önkormányzat nevében dr. Szerencsés Gergely közgyűlési alelnök.

Majd a dorogi roma, német és szlovák nemzetiségi önkormányzatok, a városi intézmények, a rendőrkapitányság, illetve a helyi egyesületek, szervezetek, pártok helyi szervezetei, illetve cégek képviselői is elhelyezték a kegyelet virágait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában