Megemlékezés

1 órája

13 hős előtt tisztelegtek Tatán

Az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, 1849. október 6-án végezték ki. Tatán is megemlékeztek a hősökről, akik áldozatát sose feledjük.

Kemma.hu

Tatán is tartottak ünnepi megemlékezést október 6-án az aradi vértanúk tiszteletére a Szövetség Tatáért Alapítvány kezdeményezésére 2013-ban állított emlékoszlopnál, a Fenyő téren. A tata.hu beszámolója szerint Michl József polgármester beszédében elmondta, hogy hőssé azok lesznek, akiknek megadatik az alkalom. De csak az lehet hőssé, sőt akár szentté is, aki az élet mindennapi alkalmainak, helyzeteinek a során is már így él.

Az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, 1849. október 6-án végezték ki. Tatán is megemlékeztek a hősökről, akik áldozatát sose feledjük.
Tatán is ünnepséggel emlékeztek meg október 6-án az aradi vértanúkra a Fenyő téri emlékoszlopnál
Forrás: tata.hu

– Ahhoz, hogy méltóak maradhassunk a vérbosszú áldozataivá vált aradi vértanúkhoz, de minden olyan elődünkhöz, akik életükkel szolgálták közösségeinket, nekünk is folyamatosan kell alakítanunk mindig jobbá az életünket. Ez a mindennapi legfontosabb feladatunk, ez tesz erős közösséggé itt, Tatán is bennünket – tette hozzá a város vezetője. A rendezvény után a Kapucinus Templomban szentmisével emlékeztek az aradi vértanúkra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában