Aradi vértanúk

2 órája

Takács Károly megkoszorúzta az aradi vértanúk emlékművét

A tizenhárom hős tábornok a magyar szabadságért áldozta fel az életét. Az aradi vértanúk emléke azonban azt is eszünkbe juttathatja, hogy hősökre nem csak háborúban van szükség.

Kemma.hu

Takács Károly, Oroszlány polgármestere október 6-án megkoszorúzta az aradi vértanúk emlékművét – amint a közösségi oldalán írja –, emlékezvén arra a 13 magyar honvédtisztre, akiket kivégeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverése után a szabadságharcban vállalt szerepe miatt. A polgármester Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő facebookon is megosztott szavait idézi: „Hősök nélkül nincs nemzet béke idején sem!"

Takács Károly október 6-án megkoszorúzta az aradi vértanúk emlékművét
Takács Károly október 6-án megkoszorúzta az aradi vértanúk emlékművét
Forrás: Takács Károly / Facebook

Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán tett bejegyzéséből kiemeljük még, hogy a tizenhárom aradi vértanú között volt szerb, osztrák, örmény, horvát és német származású katonatiszt is. Ők nem egymás ellen, hanem a magyar nemzet érdekében cselekedtek, és ezáltal váltak a mi nemzeti hőseinkké.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában